Solyd | Indie Group
Alle cases
  • Website Development
  • Online Strategie
  • E-commerce
  • Product Information Management
  • Integraties

Solyd

Ambitieus online bouwplatform, gericht op performantie!

Solyd as a rock
Traffic 2x +460% aantal terugkerende bezoekers
Conversion-rate 2x 2,54% conversieratio
Increase-in-revenue 2x +300% organisch verkeer in 5 maanden

Ons traject

1. All about strategy

Van professionele DIY’er tot occasionele hobbyklusser, de doelgroep van Solyd is heel divers. In de strategiefase onderzochten we hoe we iedereen het best bereiken. We tekenden customer journeys uit, ontwikkelden persona’s, bepaalden KPI’s, … zodat we heel gericht aan de slag konden om het platform én een specifiek marketingplan uit te zetten.

2. Powerful platform

Het online platform werd volledig op maat uitgewerkt. Duidelijke categorieën, de sterke service en handige how-to’s vormen de basis van deze uitgebreide webshop. Tot op vandaag wordt het platform constant bijgewerkt om de doelgroepen nog vlotter van dienst te zijn.

De shop werd ontwikkeld in Magento 2 mét integratie van een Akeneo PIM-systeem om het productbeheer vlot te laten verlopen. Aangezien Solyd stoelt op een samenwerking tussen verschillende partijen, moesten er maar liefst 3 ERP-pakketten worden geïntegreerd. Challenge accepted!

3. Ready to launch

Nu was het tijd voor de grootste uitdaging: Solyd de markt laten veroveren! We startten met een pre launch campagne die de doelgroep warm maakte voor de nieuwe shop. Veel advertenties via verschillende kanalen waren hierbij key.

Bij de effectieve lancering speelden we heel kort op de bal. Snel en efficiënt de campagnes optimaliseren was toen de boodschap. En het werkte! Solyd bereikte meer en meer klussers en na één maand liepen de bestellingen goed binnen. Een klein half jaar later is Solyd een speler die de aandacht trekt en een steeds groter marktaandeel beslaat.

4. Check, adjust, connect, repeat

De succesvolle groei is te danken aan een constante opvolging en snelle bijsturing. Elke maand werken we meerdere dagen mee vanuit Solyd HQ. De sterke wisselwerking met de interne marketeer zorgt dat we uiterst snel kunnen schakelen en zo heel vlot kunnen optimaliseren. Per maand worden specifieke SEA campagnes en KPI’s bepaald. Dankzij de nauwe betrokkenheid kunnen we de campagnes makkelijk bijsturen, budgetten aanpassen, … alles om de vooropgezette maand targets te behalen.

Naast de marketing, is ook het platform blijvend in evolutie. Nieuwe clusters toevoegen, extra elementen in de kijker zetten, een vlotter verkooptraject mogelijk maken, … we zetten alles op alles om de ambities van Solyd mee waar te maken.

5. Big plans ahead

Solyd kende een vliegende start, maar dit is slechts een begin. Het platform moet dé online markt voor technisch bouwmateriaal worden. Waar we in de eerste fase vooral de prijs en het enorme aanbod uitspeelden, wordt het tijd voor meer diepgang.

Solyd beschikt over een enorme knowhow die ze graag met hun klanten delen. Klussers online begeleiden richting het ideale product, doelgericht adviseren, hulp bieden op de werf, … de toekomstplannen voor Solyd zijn er. Wij onderzoeken op welke manier die geïntegreerd kunnen worden en stellen een concreet actieplan op. Zo blijft Solyd op koers om een gevestigde waarde te worden!

Solyd: de grootste online technische bouwmarkt

Website solyd

Van ventilatie over schakelaars tot verlichting, Solyd is dé go-to voor elke klusser die op zoek is naar technisch bouwmateriaal. De sterktes van Solyd? Hun scherpe prijszetting, een heel ruim aanbod en technische ondersteuning. Zo helpen ze bij het uittekenen van bv. een legplan.

Ontdek het platform
AF Fotografie AF C8885 055

Performance. Punt.

Een vrijblijvend gesprek over jouw digitale strategie?

Kom eens praten