Aluvision

 — Extranet & website in zesde versnelling. Begin 2023 had Aluvision het plan om hun klanten te verbinden over de continenten heen via een extranet. Extra uitdaging: het platform ontwikkelen en lanceren in acht weken tijd zodat het klaar was vóór de start van de belangrijkste beurs binnen standenbouw (eind februari). Challenge accepted door team Indie!

Aluvision
Klant Aluvision
Aluvision

Online platform als basis voor klantennetwerk

 — Het Belgische Aluvision is een absolute wereldspeler in modulaire beurssystemen, spectaculaire LED-tegels en outdoor event units. Van België tot Spanje of de VS, wereldwijd vertrouwen standenbouwers op de kwaliteit van Aluvision om de creatiefste beursstanden te realiseren.

Sterke connectie via extranet

Het doel van Aluvision was tweedelig: enerzijds wilden ze hun klanten met elkaar in contact brengen via het extranet, anderzijds moest die connectie voor meer sustainability zorgen. Want in een ideale wereld contacteert een Belgische standenbouwer zijn Spaanse collega wanneer hij een beursstand in Madrid moet creëren. De standenbouwer kan dan lokaal werken met Aluvision-kwaliteit, zonder alle materiaal uit België te moeten transporteren.

Standenbouw made easy

Tijdens de planfase bepaalden we de nodige functionaliteiten, creëerden we wireframes en vertaalden we de wensen strategisch naar een optimaal platform. De vele functionaliteiten moesten het de standenbouwers makkelijk maken en ook de interne werking werd gestroomlijnd. Voor team Aluvision betekent de introductie van het extranet dus heel wat tijdwinst. Vaarwel over en weer gemail en bergen administratie.

Enkele functionaliteiten:

  • Opleidingen en events raadplegen
  • Andere standenbouwers leren kennen
  • Marketingmateriaal downloaden
  • Nieuwe producten ontdekken
  • Video bibliotheek met tutorials bekijken
  • Projecten digitaal aanvragen

I Phones

Ingenieus partnerprogramma

Binnen het extranet werd ook rekening gehouden met een loyalty program. Daarvoor hanteren ze partnerships volgens drie niveaus: partners, imagineers en ambassadors. Deze ambassadors zullen kunnen genieten van tal van voordelen en incentives.

Geen extranet zonder website

Naast het extranet ontwikkelden we een nieuwe website, volledig in lijn met elkaar. Zo kon Aluvision met één krachtig geheel naar de beurs! We bouwden deze op in Shopware, implementeerden Google Analytics 4 & Tag Manager en zorgden voor een SEO-proof resultaat in maar liefst 5 talen! Samen met het extranet vormt dit een sterke basis om later uit te breiden met e-commerce, ERP-integraties, …

Door de uiterst strakke deadline werkte Indie-collega Emma één dag per week inhouse bij Aluvision. Emma gaf er de interne marketing collega's een opleiding over het CMS en samen vulden ze de nieuwe website volledig in. Plots een technische uitdaging? Dan kon ze snel terugkoppelen met de Indie developers. Ontwikkelaars en marketeers onder één dak hebben, het heeft zo z’n voordelen!

Ready to go!

 — En zo werd het eind februari … en waren beide platformen klaar voor lancering! Aluvision kon deze trots presenteren aan hun klanten tijdens de beurs. Maar dat is slechts het begin: het plan voor onboarding zal hen helpen om het extranet goed in de markt te zetten en klanten te enthousiasmeren om het veelvuldig te gebruiken. Want bij Indie Group bouwen we nooit ‘zomaar’ websites of tools. The bigger picture – of beursframe in dit geval – is waar het ons om draait!

Yes to the partnership!

Als end-to-end partner bouwen we samen aan jouw digitaal traject. Geen holle termen, wel een heldere strategie en resultaten om op te high-fiven!