Bubbles at Home | Indie Group
Alle cases
  • Performance Marketing

Bubbles at Home

Communicatie en shop op maat van elke doelgroep

Bubbles Vaderdag 15 2686

Vegan & cruelty free verzorging

Het verhaal van Bubbles at Home startte in Brugge met een kleine selectie zepen die ook voor mensen met huidproblemen ware winners zijn. Vandaag is het assortiment enorm uitgebreid en is Bubbles at Home 2 winkels en een webshop rijker. Bovendien vind je ondertussen fans van hun vegan huidverzorging over de hele wereld.

Catherine en Frederique – mom & dad van the BATH family – kwamen bij ons terecht omdat ze niet meer tevreden waren over hun webshop. Hoewel de verkoop goed liep, mede dankzij de vele buitenlandse fans, schortte er heel wat op technisch vlak. Wij namen een duik in the BATH story die veel dieper ging dan enkel het online verhaal. We kwamen terug boven met business- en marketingplannen … en een gloednieuw platform natuurlijk!

More than bubbles

Door corona was de e-commerce gestagneerd en de verkoop in de winkels daalde logischerwijs. Ook op marketingvlak was er ruimte voor verbetering. De doelen van Catherine en Frederique waren vanaf de start duidelijk: in 2022 de winkelpunten opnieuw laten groeien en de stagnatie van e-commerce omkeren.

Uitdagingen zijn er om aan te pakken, dus staken we twee dagen de koppen bij elkaar om zowel op vlak van business, IT als marketing meer inzicht te krijgen en actiepunten te formuleren. Van actie gesproken … daar was het nu wel tijd voor! We startten met een planfase, gevolgd door een branding oefening en gingen hiermee aan de slag voor het marketingcommunicatieplan.

1. Verhelderende planfase

We werkten persona’s uit op basis van drie grote doelgroepen. Elise Eczeem, Tiffany Toerist en Pretty Patrica moeten zich immers elk op hun eigen manier aangesproken voelen. Ook de customer journey en de eerste wireframes werden volgens de noden van deze verschillende persona’s uitgetekend. Duidelijke productcategorieën, heldere info, … alles kreeg een weldoordachte plek.

2. Branding onder de loep

Hoe ervaren mensen Bubbles at Home? Kunnen ze zich associëren met het merk? Tijdens deze oefening namen we het merk zelf onder de loep en reikten we verbeterpunten aan. Om mensen met huidproblemen aan te spreken, is het bijvoorbeeld essentieel om hen zichtbaar te maken in de communicatie. De productpresentatie evolueerde van ‘wat moet ik hier kiezen?’ naar ‘producten per specifieke doelgroep’.

3. Doelgericht onlinemarketingplan

Jawel, ook voor het onlinemarketingplan zijn de persona’s essentieel. We splitsten het plan op per groep waardoor we mensen veel gerichter kunnen aanspreken. Iemand die last heeft van acné zal op een heel andere manier overtuigd moeten worden van een product dan een funshopper die zeep met een fruitig geurtje zoekt. Elke donderdag wordt onze eigenste Marie eventjes team BATH om het marketingteam ter plaatse te ondersteunen met de uitrol van het plan.

Platform klaar, shoppen maar!

Zeg nooit zomaar webshop tegen een online platform. Voor Bubbles at Home creëerden we een rechtstreekse integratie met hun eigen ERP-systeem SoftTouch. Doordat ook het kassasysteem op deze software draait, vormt het platform ook een handige tool voor de fysieke winkels. Het platform werd een technisch hoogstandje in Shopware 6, maar het ontwerp moest niet onderdoen. Het custom design werd gecreëerd op basis van de branding- en positioneringsoefening.

Cheers to the partnership

We zijn fan van Bubbles at Home. Heerlijke producten, toffe mensen en zin in digitaal … That’s how we like it! Als partner ontzorgen wij hen met plezier. We coördineren het platform, creëren dankzij Indie Inhouse een eerstelijns helpende hand, geven tips voor andere partners, … Kortom, wij leggen de BATH family in de watten, net zoals hun producten dat doen voor jouw huid. Probeer maar!

AF Fotografie AFF 6465

Spring eens binnen!

Geen holle woorden of onbegrijpelijk jargon, maar een gesprek over de essentie.

Kom eens praten!