Waarom je echt een meetplan nodig hebt | Indie Group
Alle berichten
Artikel

Waarom je echt een meetplan nodig hebt

Focus op informatie die je echt helpt groeien

Er is een groot verschil tussen winnaars en verliezers als het gaat om web analytics. Winnaars, nog vóór ze beschikken over data of tools, hebben al een goed doordacht digitaal meetplan. Verliezers niet.
Avinash Kaushik, web analytics expert

Met een gericht meetplan bereik je

  1. Beter inzicht in het (koop)gedrag van je klanten
  2. Verbeterde proces-efficiëntie
  3. Geoptimaliseerde online marketing campagnes

Aan de slag

Een goed voorbeeld is Van Landschoot, één van onze klanten met wie we een meetplan hebben uitgewerkt. Als fabrikant van kwaliteitsvolle boxsprings is het bedrijf altijd op zoek naar manieren om extra waarde te creëren voor haar klanten en verdelers. Via hun online productconfigurator kunnen verdelers en consumenten een complete boxspring samenstellen. Om meer te leren over de gebruikers en het platform, wilden we het gebruikersgedrag kwantitatief in kaart brengen.

Binnen het platform waren talloze meetpunten mogelijk. Maar we wilden natuurlijk enkel waardevolle interacties, conversies en engagement duidelijk in kaart brengen en meetbaar maken. Tijdens een workshop brachten we hun ambities en doelstellingen in kaart. We kwamen vervolgens tot een unieke lijst van meetpunten en plaatsten het gewenste gebruikersgedrag erbij. Zo schakelden we gefaseerd van doelen naar implementatie van de meetpunten, en niet andersom. Focus op het verbeteren van de KPI’s betekent meer engagement en meer conversies. Dit resulteert in een geoptimaliseerd platform en meer omzet.

Een sterk meetplan is dynamisch

Aan de slag

Een gericht meetplan voor jouw online platform uitwerken en uitvoeren? Neem contact met ons op!​

Samenwerken?