E-mail automation in Dotdigital
24 april 2023 — Marketing

E-mail automation in Dotdigital

E-mail automation in Dotdigital

Een platform voor data-gedreven marketeers

Wanneer je op zoek bent naar een e-mail automation tool die past bij jouw noden, zal je al snel merken dat er tientallen opties zijn. In dit artikel zoomen we verder in op dotdigital, betrouwbare e-mail partner van Indie Group, en hoe we samen met hen Waer Waters jaar na jaar laten groeien op e-mail automation vlak.

Nog niet helemaal duidelijk wat e-mail automation precies is? Lees dan eerst dit uitgebreid blogartikel over e-mail automation!

Het platform Dotdigital

Dotdigital is een ‘all-in-one cross-channel marketing automation programma’ waarmee je zowel voor dagdagelijkse e-mailmarketing als e-mail automation mee aan de slag kan.

De werking van het programma is zeer straightforward. Een basis e-mail of automation flow heb je opgezet in een paar uurtjes tijd. En dit dankzij de visuele weergave en het gebruik van drag-and-drop elementen waarmee je je automation flows snel opbouwt.

Email and beyond

MAAR het gaat nog verder dan dat! Naast de opzet van nieuwsbrieven en e-mail automation flows bevat Dotdigital nog tal van andere functies, complementair aan het e-mail automation luik, die de tool alleen maar sterker maken.

 1. Lead scoring
  Contacten worden ingedeeld in verschillende segmenten o.b.v. engagement met uitgestuurde e-mails en, indien van toepassing, e-commerce activiteit. Voordeel? Je kan je boodschap opsplitsen
 2. Chatfuncties
  Ook de chatfunctie van je website kan je door Dotdigital laten beheren. Het voordeel? Alle e-mailadressen worden meteen in de tool opgeslagen en het profiel van het contact kan verder aangevuld worden.
 3. Formulieren en landingspagina’s
  Je kan gemakkelijk formulieren of zelfs volledige pagina’s opmaken die je later als pop-up of ingebed op de website kan laten verschijnen. Daarnaast kunnen contactprofielen ook meteen verrijkt worden met de meegestuurde info.
 4. Standaard integraties
  - Standaard integratie met verschillende ERP en CRM systemen, zoals Microsoft Dynamics 365 en Salesforce
  - Standaard integratie met marketing tools zoals Google Analytics, Google Sheets en Facebook Lead Ads
 5. Custom opbouw
  Een uitgebreid en sterk API landschap waarop gemakkelijk custom gebouwd kan worden.

Samen jouw digitale business laten groeien?

Kom langs voor een vrijblijvend gesprek over jouw digitale marketing.