Veilig online dataverkeer wordt tot op vandaag nog… | Indie Group
Alle berichten
Artikel

Van HTTP naar HTTPS

Veiligheid is een basisbehoefte

Download 1

Versleuteling

Iedere keer dat er informatie van je desktop of mobiele apparaat wordt verstuurd naar de server van de website waarmee je in interactie treedt, versleutelt het SSL certificaat deze informatie en zet het de data om tot een willekeurige reeks van karakters. Wanneer de informatie is afgeleverd op de bestemming wordt dit willekeurig allegaartje aan data opnieuw in zijn originele vorm hersteld. Op die manier kunnen noch hackers, noch malware of virussen iets met de gevoelige informatie aanvangen.

Behoud het vertrouwen van Google en je klant

Welk SSL certificaat heeft je platform nodig?

Voor wat hoort wat. Wanneer je jouw online bezoeker met een gerust gemoed in een veilige omgeving wil laten communiceren, is de keuze voor het juiste SSL certificaat heel belangrijk. Er zijn namelijk verschillende soorten SSL certificaten beschikbaar. Deze certificaten variëren naargelang de beschermde domeinen, duurtijd voor implementatie en identiteitscontrole van de eigenaar van het online platform.

  • Single SSL
    Dit certificaat valideert enkel het hoofdomein www.hoofddomein van je online platform en is de meest eenvoudige en snelste vorm van certificering. Single SSL is aangewezen voor eenvoudige websites en wordt binnen enkele dagen geïmplementeerd
  • Wildcard SSL
    Deze vorm is geavanceerder dan Single SSL validatie. Zo valideert het niet alleen het hoofddomein, maar ook alle subdomeinen (*.domeinnaam.be) inclusief ‘www’ en de naked domain (domeinnaam.be). Ook deze vorm van SSL wordt binnen enkele werkdagen toegepast.
  • EV-SSL
    Dit is de meest geavanceerde vorm van validatie en zorgt voor sterke data encryptie op je hoofddomein, alsook voor bescherming tegen phishing. Online platformen die in het bezit zijn van dergelijk SSL certificaat hebben een groene adresbalk, waardoor ze over een duidelijke veiligheidsindicator voor hun klanten beschikken. Dit certificaat is enkel en alleen te verkrijgen na een grondige audit van de identiteit en wordt vooral aangeraden aan websites van financiële instellingen en e-commerce platformen. Implementatie van een EV-SSL certificaat kan, door het grondige identiteitsonderzoek, een tweetal weken duren.

Wens jij je klanten ook de zekerheid te bieden op vlak van privacy en veilig dataverkeer?

Ben je op zoek naar een e-business partner die continu met jou bekijkt hoe je online platform kan geoptimaliseerd worden en moet inspelen op de noden van vandaag (vb. door een vlotte migratie van HTTP naar HTTPS)? Indie Group helpt je graag met het ontwikkelen, optimaliseren of boosten van je online platform!

Samenwerken?