Alle berichten
Artikel

Van HTTP naar HTTPS

Veiligheid is een basisbehoefte

Behoud het vertrouwen van Google en je klant

Welk SSL certificaat heeft je platform nodig?

Voor wat hoort wat. Wanneer je jouw online bezoeker met een gerust gemoed in een veilige omgeving wil laten communiceren, is de keuze voor het juiste SSL certificaat heel belangrijk. Er zijn namelijk verschillende soorten SSL certificaten beschikbaar. Deze certificaten variëren naargelang de beschermde domeinen, duurtijd voor implementatie en identiteitscontrole van de eigenaar van het online platform.

  • Single SSL
    Dit certificaat valideert enkel het hoofdomein www.hoofddomein van je online platform en is de meest eenvoudige en snelste vorm van certificering. Single SSL is aangewezen voor eenvoudige websites en wordt binnen enkele dagen geïmplementeerd
  • Wildcard SSL
    Deze vorm is geavanceerder dan Single SSL validatie. Zo valideert het niet alleen het hoofddomein, maar ook alle subdomeinen (*.domeinnaam.be) inclusief ‘www’ en de naked domain (domeinnaam.be). Ook deze vorm van SSL wordt binnen enkele werkdagen toegepast.
  • EV-SSL
    Dit is de meest geavanceerde vorm van validatie en zorgt voor sterke data encryptie op je hoofddomein, alsook voor bescherming tegen phishing. Online platformen die in het bezit zijn van dergelijk SSL certificaat hebben een groene adresbalk, waardoor ze over een duidelijke veiligheidsindicator voor hun klanten beschikken. Dit certificaat is enkel en alleen te verkrijgen na een grondige audit van de identiteit en wordt vooral aangeraden aan websites van financiële instellingen en e-commerce platformen. Implementatie van een EV-SSL certificaat kan, door het grondige identiteitsonderzoek, een tweetal weken duren.

Migratie naar HTTPS

Wens jij je klanten ook de zekerheid te bieden op vlak van privacy en veilig dataverkeer? Ben je op zoek naar een e-business partner die continu met jou bekijkt hoe je online platform kan geoptimaliseerd worden en moet inspelen op de noden van vandaag (vb. door een vlotte migratie van HTTP naar HTTPS)? Indie Group helpt je graag met het ontwikkelen, optimaliseren of boosten van je online platform!

Samenwerken?