B2B e-commerce - Een strategische keuze voor meerwaarde | Indie Group
Alle berichten
Artikel

B2B e-commerce - Een strategische keuze voor meerwaarde

Wat verwacht de markt van online platformen?

Data

Om dit te kunnen waarmaken moeten B2B-ondernemingen dus een stap verder gaan en slim omspringen met de klanteninformatie die online verzameld wordt. Het klantengedrag online in kaart brengen maakt het mogelijk om die informatie vervolgens efficiënt in te zetten. Enerzijds door op basis van de verzamelde gegevens de online ervaring van de klant te optimaliseren, anderzijds door deze verzamelde informatie aan de medewerkers binnen de organisatie beschikbaar te stellen. Bijvoorbeeld kunnen vertegenwoordigers data dat uit het platform komt gebruiken om beter gewapend, met onderbouwde cijfers hun klant te benaderen.

Pijl-4-01

4 belangrijke peilers waaraan een online platform moet voldoen:

  • Omnichannel
  • Experience management
  • Order and product managment
  • Flexibility and scalability
Bekijk onze Magento cases

Waarom Magento als uitblinker?

Omnichannel

De functionaliteiten van Magento maken het mogelijk om de shopervaring van de bezoeker centraal te zetten. Zo kan je connecteren met je klanten via eender welk kanaal of apparaat. Ongeacht op welke manier een klant in contact treedt met jouw merk, zowel online als offline, wordt via Magento een gepersonaliseerde ervaring gecreëerd.

Experience management

Magento2 biedt verbeterde conversies door een one step checkout, snelle zoektechnologie, gepersonaliseerde content en nog zoveel meer. Om nog meer aan business to business noden te beantwoorden werden extra functionaliteiten toegevoegd zoals bijvoorbeeld: contractprijzen, aparte prijslijsten per type klant,...

Order and product management

Gebruiksgemak voor de e-commerce manager wordt verzekerd door middel van een vernieuwde back-end. Deze is volledig gebruiksvriendelijk ontworpen. Piekmomenten en snelle groei worden zo met gemak opgevangen. Ook dagelijkse taken kunnen makkelijk gemanaged worden door middel van het adminoverzicht, dat volledig naar eigen hand te zetten is.

Flexibility and scalability

Deze functionaliteiten worden eindeloos uitgebreid en ondersteund dankzij de grote open source community die dagelijks aan en in Magento werkt. Maar ook via de Magento Marketplace die fungeert als een soort App Store waarbij functionaliteiten worden aangeboden en kunnen worden geïmplementeerd in jouw webshop.

Bekijk onze Magento cases