Alle berichten
Artikel

Safety First: Computer security day

Vandaag, 30 november 2016, is het Computer Security Day. Een dag die in het teken staat van online beveiligingsmaatregelen en -risico’s. Naar aanleiding van Computer Security Day staan wij, Indie Group, ook even stil bij wat je het best in het oog houdt als je jouw website of webshop zo veilig mogelijk wenst te houden.

Waarom mijn website of webshop beveiligen?

Als jouw site of shop onvoldoende is beveiligd, kunnen hackers klantengegevens stelen en betalingen onderscheppen. Deze leiden ze vervolgens om naar een eigen rekening.
Ten eerste zorgt dit uiteraard voor een heel onaangename klantenervaring. Een aantal negatieve berichten over de gebrekkige veiligheid van je site kunnen snel nefast zijn voor je onderneming.
Ten tweede is de site-eigenaar verantwoordelijk voor de veiligheid en zal je website zwaar gestraft worden wanneer blijkt dat jij nalatig bent geweest. Zo zal Google je site niet meer in haar zoekresultaten opnemen en kan je hosting provider je website offline halen. Als gevolg daarvan krijg je geen online bezoekers meer, met een sterke daling in conversies en rendabiliteit tot gevolg.

Hoe mijn website of webshop beveiligen?

Hackers beschikken over verschillende manieren om toegang te krijgen tot de backend van je online platform. Daarom besteed je best voldoende aandacht aan onderstaande zaken.