E-mail automation in Dotdigital | Indie Group
Alle berichten
Artikel

E-mail automation in Dotdigital

Lees de blog over e-mail automation

Het platform Dotdigital

Dotdigital is een ‘all-in-one cross-channel marketing automation programma’ waarmee je zowel voor dagdagelijkse e-mailmarketing als e-mail automation mee aan de slag kan.

De werking van het programma is zeer straightforward. Een basis e-mail of automation flow heb je opgezet in een paar uurtjes tijd. En dit dankzij de visuele weergave en het gebruik van drag-and-drop elementen waarmee je je automation flows snel opbouwt.

Email and beyond

MAAR het gaat nog verder dan dat! Naast de opzet van nieuwsbrieven en e-mail automation flows bevat Dotdigital nog tal van andere functies, complementair aan het e-mail automation luik, die de tool alleen maar sterker maken.

Lead scoring

Contacten worden ingedeeld in verschillende segmenten o.b.v. engagement met uitgestuurde e-mails en, indien van toepassing, e-commerce activiteit. Voordeel? Je kan je boodschap opsplitsen

Chatfuncties

Ook de chatfunctie van je website kan je door Dotdigital laten beheren. Het voordeel? Alle e-mailadressen worden meteen in de tool opgeslagen en het profiel van het contact kan verder aangevuld worden.

Formulieren en landingspagina’s

Je kan gemakkelijk formulieren of zelfs volledige pagina’s opmaken die je later als pop-up of ingebed op de website kan laten verschijnen. Daarnaast kunnen contactprofielen ook meteen verrijkt worden met de meegestuurde info.

Standaard integraties

  • Standaard integratie met verschillende ERP en CRM systemen, zoals Microsoft Dynamics 365 en Salesforce
  • Standaard integratie met marketing tools zoals Google Analytics, Google Sheets en Facebook Lead Ads

Custom opbouw

Een uitgebreid en sterk API landschap waarop gemakkelijk custom gebouwd kan worden.

AF Fotografie AFF 9547 1

Kom eens koffie drinken

Vraag een vrijblijvend gesprek aan en kom meer te weten over onze aanpak.

Contacteer ons