Dit was Meet Magento NL 2017 | Indie Group
Alle berichten
Artikel

Dit was Meet Magento NL 2017

Op 10 mei 2017 vond de 9e editie van de conferentie Meet Magento NL plaats. Een event dat meer dan 500 enthousiaste Magento developers van over de hele wereld, in Utrecht, samenbracht. Dutchento, de Nederlandse Magento community en organisator van Meet Magento NL, ruilde dit jaar de Jaarbeurs in voor het gezellig ingerichte, industriële terrein ‘DeFabrique’. Ook onze ontwikkelaars waren er bij en lieten zich inspireren door heel wat toonaangevende Magento-guru’s. In wat volgt, lees je een aantal belangrijke bevindingen over Magento en een kort verslag van hoe onze developers de conferentie hebben ervaren.

Backwards compatibility

In de eerste sessie van de dag lag de focus op het belang van compatibiliteit tussen verschillende Magento versies. Backwards compatibility kan je trouwens goed vergelijken met de ingenieuze Lego-blokjes. De huidige blokjes passen nog steeds op een blokje dat 50 jaar geleden werd geproduceerd.

Tijdens deze presentatie werden de ‘best practices’ toegelicht om er voor te zorgen dat codeaanpassingen in de nieuwe versies van Magento compatibel blijven met de vorige versies van het open source e-commerce platform. Een niet goed uitgevoerde aanpassing aan de code van Magento kan er namelijk voor zorgen dat extensies die hier gebruik van maken plots niet meer werken.

Er werd de aanwezige developers op het hart gedrukt om er telkens voor te zorgen dat een nieuwe versie van Magento naadloos aansluit op voorgaande versies van het platform. Zeker na de communicatie over de 'end-of-life' van Magento 1 in het laatste kwartaal van 2018, wordt de backwards compatibility uiterst belangrijk voor Magento 2 platformen.

Tijdens de conferentie werd het bovendien duidelijk dat er grote plannen zijn voor Magento 2. Zo zullen er extra investeringen worden gedaan om het e-commerce platform nog beter en gebruiksvriendelijker te maken. Hoe je de migratie naar Magento 2 het best in zijn werk laat gaan, lees je hier.

Voordelen van Magento 2 voor conversies

Na de lekkere lunch, die werd aangeboden door Byte, kregen we een presentatie door Jon Woodallvoorgeschoteld. De sympathieke en humoristische Brit bracht vooral interessante inzichten met zich mee omtrent het behalen van optimale conversies met behulp van het e-commerceplatform Magento.

Woodall vergeleek de beste manier van werken met enkele scènes uit de film ‘The Groundhog Day’. In deze film heeft het hoofdpersonage de kans om elke dag opnieuw te beleven, waardoor hij na verloop van tijd de juiste beslissingen leert nemen. Dit principe van testen, analyseren en optimaliseren geldt ook voor het gebruik van Magento 2. Natuurlijk kom je sneller tot resultaten als je kiest voor ervaren ontwikkelaars die al een aantal webshop projecten op de teller hebben staan.

Wat vonden onze developers er van?

In het algemeen een geslaagde editie van Meet Magento NL met een goede ontvangst, originele locatie en een aantal interessante presentaties. Toch bleef de rasechte developer een beetje op zijn honger zitten door een gebrek aan diepgaande technische presentaties. Desondanks was de op conversie gerichte voorstelling door Woodall een aangename verrassing en tegelijkertijd een bevestiging van het evaluatie- en optimalisatieproces dat wij hanteren!

Download hem nu en kom meer te weten over pim!

download PIM whitepaper