Page 1 Created with Sketch.

Alle berichten

Shape Created with Sketch. Artikels

Magento 1 blijft (voorlopig) ondersteund

In november 2015 werd de eerste versie van Magento 2.0 in het leven geroepen. Op vandaag beschikken de belangrijkste logistieke en payment providers over een module voor de 2.X versie van het open source e-commerce platform. Toch draaien er ook nog veel webshops succesvol op de Magento 1 technologie. Door de komst van Magento 2 heerst bij deze webshop-eigenaars heel wat onrust over de ondersteuning van Magento 1 in de toekomst. Wij stellen je (voorlopig) gerust, dus lees snel verder.

Minimum 18 maanden kennisgeving

Twee jaar geleden werd samen met de lancering van Magento 2 ook de end of life van Magento 1 aangekondigd. Zo zou Magento 1 volgens toenmalige communicatie geen ondersteuning meer krijgen vanaf 2018. Magento kwam echter recent met de officiƫle aankondiging dat het einde van de support voor Magento 1 nog niet voor de nabije toekomst is. In diezelfde aankondiging beloofde Magento bovendien dat ze het einde van de ondersteuning minimaal 18 maanden op voorhand bekend zullen maken. Een investering in je huidige Magento 1 webshop is dus nog niet meteen weggesmeten geld.

Magento 2 blijft de toekomst

Toch willen wij benadrukken dat de doorlopende ondersteuning van Magento 1 niet betekent dat er nog innovaties voor de technologie komen. In de toekomst zal steeds sterker ingezet worden op Magento 2, dat werd ontwikkeld vanuit het mobile first principe. De vernieuwde technologie heeft hierdoor een aanzienlijke voorsprong op vlak van site snelheid, efficiƫntie en schaalbaarheid in vergelijking met Magento 1. Verder kent het content management systeem betere rapportagetools en omni-channel mogelijkheden. Indie Group voerde daarom al verschillende ontwikkelings- en migratietrajecten voor Magento 2 uit.