Page 1 Created with Sketch.

Alle berichten

Shape Created with Sketch. Artikels

Les Belges

Midden januari werd de online concept store voor Belgische labels gelanceerd: les belges. Samen met het brein achter les belges, Katrien Masschalck, lichten we het fonkelnieuwe en unieke platform toe. Leer meer over les belges en ontdek hoe Indie Group zijn steentje heeft bijgedragen.

Platform voor Belgische ontwerpers

Les belges is een nieuwe online concept store voor Belgische labels. Je kan op de webshop terecht voor een unieke selectie van mannen-, vrouwen- en kindermode en van originele interieuritems. Het doel van les belges is mensen een online platform aanbieden waar ze de beste Belgische merken kunnen kopen. Een dergelijk platform bestond nog niet. Katrien ging op zoek naar een partner om samen het platform uit te werken. Zij is er zich namelijk van bewust dat haar sterktes meer in de modebewuste en creatieve sector liggen. Na een aangename kennismaking koos Katrien voor Indie Group als partner.

Ontwerpen van eigen streek


Het idee ‘les belges’ is gegroeid vanuit de jarenlange ervaring van Katrien Masschalk als journalist en lifestyle coördinator bij magazines. Ze wordt al jarenlang gecharmeerd door ontwerpen van eigen bodem. Katrien wijdt haar voorliefde voor onze Belgische crème de la crème toe aan het evenwicht tussen creativiteit, kwaliteit en ambachtelijkheid.

De verschillende ontwerpers, van de producten uit het aanbod, hebben één voor één hun eigen stijl. Wanneer je een product koopt, weet je dat je er het jaar nadien nog mee voor de dag mag komen. Vaak zijn de producten nog echt ‘made in Belgium’. Dat maakt het alleen nog mooier. Naast de webshop is er ook een exclusieve winkel in Laakdal, die je op afspraak en op vrijdag kan bezoeken.

Shop-communicatie platform

Door haar achtergrond als journalist en lifestyle coördinator bij magazines wil Katrien verder gaan dan consumenten een platform aanbieden waar ze kleding en design van Belgische labels kunnen scoren. De visie is om op termijn een shop-communicatie platform aan te bieden waar consumenten enerzijds naar hartenlust kunnen shoppen en anderzijds Belgische ontwerpers kunnen leren kennen en zich kunnen laten inspireren. Daarnaast is het de bedoeling om Belgische ontwerpers te ondersteunen bij het aanbieden van hun ontwerpen op eigen bodem.

Indie Group werd nauw betrokken bij het totaalplaatje van les belges. Daardoor konden onze experts het advies geven om het platform in verschillende fases uit te werken. Na overleg werd gekozen om in de eerste fase een kwalitatieve basis te leggen met de ontwikkeling van de webshop. De specifieke zaken gaan we op vraag van Katrien en op basis van proactieve feedback geleidelijk aan uitwerken in een ‘volgende ronde’.

Sober, mooi en luxueus

De webshop van les belges is door onze Indie Group designers ontworpen. De uitdaging was een sober en tegelijk mooi en luxueus design creëren. We hebben gebruik gemaakt van het populaire E-commerce platform Magento voor de ontwikkeling. Onze Magento experts hebben Katrien wegwijs gemaakt in Magento om vlot bestellingen te kunnen beheren, producten toe te voegen, etc. Ons team stond en staat steeds paraat om Katrien bij te staan.

De webshop bevat nu al verschillende elementen die er op duiden dat les belges meer wil zijn dan een shop. Zo is de homepage uitgerust met een ‘Instagram Wall’ om bezoekers te inspireren. Ook wordt er een portfolio aangelegd van elke ontwerper. Bezoekers kunnen zo meer te weten komen over de stijl van een ontwerper en krijgen onmiddellijk een overzicht van alle ontwerpen.

 

“Ik ervaar de samenwerking als positief! Indie Group is een team dat echt met mij meedenkt. Ik ervaar dit als heel fijn voor het 'alleen' opstarten van Les Belges.”

KATRIEN MASSCHALCK, ZAAKVOERSTER LES BELGES

Kwalitatieve basis, groot groeipotentieel

Katrien, wat betekent de webshop voor les belges?

"Les belges is nu hoofdzakelijk een webshop (op afspraak en op vrijdag ook fysieke shop). De webshop is dus vanzelfsprekend de basis van alles: verkoop, naamsbekendheid, marketing, etc."

Zoals Katrien vertelt is het platform nu voornamelijk een webshop. Er zijn echter nog veel mogelijkheden om stap voor stap te groeien. Indie Group staat les belges bij, met een launchplan op maat, voor het boosten van haar online business. Dit niet alleen op het gebied van functionaliteiten, maar ook op het gebied van marketing om de webshop echt op de kaart te zetten. Wij kijken er alvast naar uit om de komende uitdagingen samen aan te gaan.
 

 

In the mood voor les belges? Breng hier een bezoekje aan de webshop!