Mobielvriendelijk webdesign: praktische tips | Indie Group
Alle berichten
Artikel

Mobielvriendelijk webdesign: praktische tips

We leven in een wereld waarin mobiele apparaten steeds meer domineren. Een bewijs hiervan is dat het jaarlijkse aantal zoekopdrachten via mobiele apparaten hoger is dan het aantal zoekopdrachten via desktop. De sterke opmars van het zoekverkeer via mobile devices staat echter in schril contrast met het aantal Belgische bedrijven dat hun website of webshop geoptimaliseerd heeft voor mobiele apparaten. Uit de Digital Devide-studie van goudengids.be, uitgevoerd door het bureau Profacts in september 2015 bij 709 bedrijven, blijkt dat amper 11 % van de Belgische ondernemingen een mobielvriendelijke site heeft. Het is hoogtijd om een inhaalbeweging te maken, aangezien het belang van mobielvriendelijkheid sterk is toegenomen bij consumenten en zoekmachines.

Mobielvriendelijke-website

Je kan via de mobielvriendelijke test voor webontwikkelaars gratis en eenvoudig testen of je website of webshop door Google al dan niet als mobielvriendelijk wordt beschouwd. Wanneer je een negatieve score krijgt van Google is het aan te raden om je site te verbouwen of optimaliseren. Indien je dit niet doet, zal je waardevol verkeer via de organische zoekresultaten mislopen.

Tips voor mobielvriendelijkheid

Steeds meer designers ontwerpen websites en webshops vanuit het mobile-first standpunt, dit door het belang van mobiele apparaten. Mobile-first is geen hype, maar een fundamenteel onderdeel van het ontwerpen voor een multi-screen wereld. Het doel is een optimale gebruikservaring creëren op elk scherm.

Hou rekening met de volgende best-practices van mobile webdesign en kies voor mobielvriendelijkheid.

Ga voor een mobielvriendelijk design!

Naast functionaliteiten is design enorm belangrijk bij het (laten) ontwikkelen van een website of webshop. Een gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk design moet voor customer experience zorgen en leads genereren.

Hou zeker rekening met het belang van mobiele apparaten bij het ontwerpen van je website of webshop. Je kan kiezen voor een template, een custom design of een gulden middenweg. Meer informatie over deze mogelijkheden vind je in de tip van simon.

Indien blijkt dat een webshop het geschikte middel is om je bedrijf online op de kaart te zetten of je online activiteiten verder te ontplooien, is de kans groot dat je kiest voor Magento. Het is namelijk één van de populairste E-commerce platformen. Wanneer je voor een template design kiest, kies dan een mobile responsive template. Tegenwoordig zijn de meeste Magento themes standaard mobile responsive. Je kan via custom design je webshop verder optimaliseren voor mobiele apparaten.

Bij het ontwikkelen en ontwerpen van een website of webshop moet je veel keuzes maken. Ga niet lukraak aan de slag, maar hou bij elke beslissing die je moet nemen rekening met je bedrijfsdoelstellingen en je verschillende doelgroepen. Ons team staat klaar om jou te begeleiden en samen meer inzicht te verkrijgen, om zo onderbouwde keuzes te maken en samen doelgericht acties uit te voeren.