Detremmerie introduceert configurator voor badkamermeubilair
23 mei 2019 — Technologie

Detremmerie introduceert configurator voor badkamermeubilair

Detremmerie introduceert configurator voor badkamermeubilair

In enkele kliks naar de badkamer van je dromen

Detremmerie configurator 3
Detremmerie configurator 1

De badkamermeubelen van de Belgische fabrikant Detremmerie bieden haast ongekende mogelijkheden. Het 'No Limit-gamma' stelt de consument in staat om dé badkamer samen te stellen, die helemaal is afgestemd op zijn smaak, comfort en budget.


Als ervaren e-business partner vertaalden we een assortiment van meer dan 180.000 referenties in een configurator, die alle mogelijke opstellingen virtueel aanschouwelijk maakt. De introductie op Batibouw – amper drie maanden na het eerste contact tussen beide bedrijven! – kon meteen op heel wat belangstelling en bijval rekenen.

180.000 referenties, 1 configurator

Detremmerie is ruim 78 jaar actief in de productie van kwalitatieve badkamermeubelen. Deze toonaangevende onderneming opereert vanuit Beveren-Leie en presenteert haar gamma via een netwerk van 424 showrooms in België, Nederland en Luxemburg.


In 2013 lanceerde Detremmerie het No Limit-assortiment, een gamma dat je zelf volledig samenstelt en waarbij je samen met de toonzaaladviseur als het ware de architect van je eigen badkamer wordt. Onder impuls van het groeiende succes werden de mogelijkheden doorheen de jaren fors uitgebreid, wat ondertussen resulteert in meer dan 180.000 referenties.

Gebruiksvriendelijk en schaalbaar

De grote gebruiksvriendelijkheid en het aantrekkelijke design weten meteen te bekoren. In enkele clicks wordt de gedroomde badkamer gevisualiseerd. Werkelijk alles is configureerbaar, van de kasten, over de spiegels, tot de handgrepen en verlichting,… Alle parameters worden volledig afgestemd op de afmetingen en karakteristieken van de in te richten ruimte.

Naar de toekomst toe acht ik het mogelijk dat de configurator de gedrukte catalogus en prijslijst zal vervangen.
Koen Ducatteeuw, CEO van Detremmerie

Schaalbaar

“De simulatie toont je meteen het resultaat zoals het er bij je thuis zal uitzien. Het is een iteratief en voortdurend aanpasbaar proces. De applicatie is bovendien volledig schaalbaar, op maat van het snel groeiende en evoluerende No Limit-gamma”, legt Dominique De Rijcke, van Indie Group, uit.


“Wanneer de firma Detremmerie in de toekomst nieuwe producten introduceert, kunnen haar medewerkers die op een eenvoudige manier zelf in de configurator integreren, zonder speciaal bij ons te hoeven aankloppen.”

Integraties

Indie Group koppelt deze configurator met het bestaande ERP- (Enterprise Resource Planning) en PIM- (Product Information Management) systeem van Detremmerie. Het bestelproces, de orderverwerking en facturatie verlopen op die manier uiterst gestroomlijnd.


Eenmaal de consument en de toonzaaladviseur de gedroomde badkamer hebben samengesteld, beschikt de firma Detremmerie onmiddellijk over alle SKU’s (artikelnummers). De gewenste configuratie wordt automatisch naar de productieafdeling gestuurd, waar de fabricatie van de verschillende onderdelen meteen kan aanvangen. De installateur krijgt op zijn beurt een montageschema met alle aandachtspunten.

De applicatie is bovendien volledig schaalbaar, op maat van het snel groeiende en evoluerende No Limit-gamma.
Dominique De Rijcke, Indie Group

Plan, Build, Boost

De samenwerking met Detremmerie illustreert treffend de aanpak van Indie Group, die haar werking vertaalt in een Plan-, Build- en Boost-fase. Elk project is afgestemd op de visie en filosofie van de klant. De te volgen strategie wordt helder en onderbouwd uitgetekend (‘Plan’). In een volgende fase ontwerpt Indie Group de website, webshop, configurator en/of andere platformen.


Die worden naadloos geïntegreerd in de back office van de klant (‘Build’). De online marketeers stimuleren de verkoop van de klant (‘Boost’), aan de hand van een brede waaier van tools, zoals content marketing, SEO, social media, online advertising, e.a. Zo gaan ze samen met het team van Detremmerie na hoe ze de aanwezigheid op social media kunnen intensifiëren.

Kort op de bal

Het eerste contact tussen Indie Group en Detremmerie dateert pas van 20 november 2016. Amper drie maanden later volgde de introductie op Batibouw. Een uiterst strakke deadline, die gehaald werd dankzij een vlotte kruisbestuiving tussen beide partijen. De introductie bleek meteen een schot in de roos: talrijke Batibouwbezoekers stelden – onder begeleiding van de Detremmerie-adviseurs - hun virtuele badkamer samen.


“Ze waren unaniem lovend over de gebruiksvriendelijkheid, de eindeloze mogelijkheden en de prachtige badkamers die ze op hun schermen tevoorschijn toverden!”


Koen Ducatteeuw, CEO van Detremmerie, is uiterst opgetogen over de samenwerking met Indie Group. Naar de toekomst toe acht hij het mogelijk dat de configurator de gedrukte catalogus en prijslijst zal vervangen. Wordt vervolgd …

Detremmerie configurator 4

Uitdaging

De grote uitdaging bestond erin om dat veelzijdige gamma te stroomlijnen en te vertalen in een handige virtuele applicatie. Wij boden het ideale antwoord, met een configurator, die het mogelijk maakt om – onder begeleiding van een showroomradviseur – de badkamermeubelen naar hartenlust te combineren en de badkameropstellingen virtueel te beleven.

Kom eens koffie drinken

Vraag een vrijblijvend gesprek aan en kom meer te weten over onze aanpak.