Video: cruciaal voor digitale klantbeleving. | Indie Group
Alle berichten
Artikel

Video: cruciaal voor digitale klantbeleving.

Storytelling en video inzetten om klantbeleving te creëren.

Geïnteresseerd om jouw klantbeleving te verrijken?

Download hier het volledige E-book!

Learn More

Van verhaalconcept naar een storyboard.

Het concept moest de brug maken tussen onze definitie van Customer Experience en Tomorrowland. Tot zover het verhaalconcept voor het filmpje.

Hoe maak je dit concreet? Dat is storytelling. Hoe maak je hier een verhaal van? In dit geval kreeg het verhaal vorm onder de storytelling techniek van analogie. We kozen ervoor om de diverse podia van Tomorrowland te linken aan een aspect van Customer Experience uit onze definitie. We probeerden daarbij de podianamen als inspiratie te gebruiken voor de elementen die in het e-book aan bod kwamen. En we wilden duidelijk maken dat klanten de kern van de zaak vormen. Altijd. Daarom staan ze ook terecht op het hoofdpodium, the main stage.

Leuk enzo é zo’n scenario en storyboard en al. Maar ik kan geen video editing. Dus heb ik nog altijd alleen gebakken lucht.

Geen angstzweet. We zijn 2019. Er zijn vandaag de dag genoeg tools om zonder videograaf te zijn een netjes gemonteerde videoboodschap te maken. We deden het eens bij wijze van experiment met animoto. Wat ons betreft een uitstekende tool. Go check yourself op animoto.com want wij gaan hier niet de zoveelste “marketingtool bespreking” blogpost van maken. Daar zijn al pagina’s genoeg aan gewijd op het wereldwijde web.


Je kan er weliswaar ook voor kiezen je video te “vlogstylen” en dus met je smoel op voor de camera je praatje doen. Wie weet hoe het pakt op “smoelenboek”. Dat is een ander verhaal. En misschien wel voer voor een andere blogpost.

Toch liever nog een e-book dan een filmpje van 27 seconden?

De toon is gezet. Het gaat hard. De tegenbeweging inzetten? Geen probleem. Lees op het gemak het e-book over hoe jij uitgroeit tot de Tomorrowland van jouw industrie.

Download