Alle berichten
Artikel

10 tips om de gebruikerservaring op je website te optimaliseren

Bedrijven zetten heel wat verschillende middelen in binnen hun online marketingcommunicatiemix om de vooropgestelde doelstellingen te behalen. Denk maar aan de vele social media kanalen, nieuwsbrieven, online advertising, website en/of webshop. Elke dag komen er nieuwe middelen bij, maar een goede website blijft uitermate belangrijk. Ontdek onze 10 tips om dit krachtige kanaal gebruiksvriendelijker te maken.

Belang website

In het steeds veranderende online marketing landschap is je website nog steeds een enorm krachtig instrument. Je website is het visitekaartje van jouw onderneming en is als het ware een 24/7 verkoper. Een website is namelijk niet alleen een informatiebron, het is ook een weerspiegeling van wie je bent en wat je wilt uitstralen. Ook zullen mensen je website blijven bezoeken via de resultaten van zoekmachines zoals Google.

Daarnaast is je website de centrale plaats om al je content te verzamelen. Bij content marketing draait het om het verspreiden van waardevolle en relevante content voor je doelgroep. Je publiceert content op je website en die content verspreid je daarna via verschillende kanalen zoals nieuwsbrieven en social media. Het verspreiden van content via die verschillende kanalen heeft meestal hetzelfde doel: mensen stimuleren om je website te bezoeken. Je website is dus je publicatieplatform.

Tot slot is je website ook de plaats waar je jouw doelgroep naar toe wilt leiden om interactie te creëren. Je wilt dat (potentiële) klanten je content lezen en vervolgens een actie ondernemen. Deze actie kan heel divers zijn van het aanvragen van een offerte tot het inschrijven op de nieuwsbrief of contact opnemen.

Tips voor meer gebruiksvriendelijkheid

Verlaat jij een website die ongebruiksvriendelijk is of een slecht design heeft? Waarschijnlijk wel want een dergelijke website roept een negatief gevoel op en dus verhoogt de drempel om de interactie aan te gaan. Aan de hand van 10 eenvoudige tips helpen we je om je website gebruiksvriendelijker te maken.