Shopware: API first voor de ultieme shopervaring | Indie Group
1603373559shopware

API first voor de ultieme shopervaring

Wat Shopware uniek maakt als e-commerceplatform? Het is gebaseerd op een API-first approach. Dit principe brengt niet alleen verschillende verkoopskanalen samen, de interface past zich ook vlot aan naargelang de omstandigheden. Producten bestellen via spraak? Yes, Shopware maakt het mogelijk!

Je kunt het flexibele e-commerceplatform bovendien volledig indelen zoals jij het wenst. Dat maakt het ook uiterst geschikt voor kleine of middelgrote bedrijven die op korte termijn een e-shop willen lanceren. Extra features, handige plug-ins, lay-outs op maat … in Shopware kan het allemaal!

API-first approach: uniek en superslim!

Van een vlot beheer tot een fijne shopervaring, alles wordt geregeld via de centrale API. De modulaire API verzamelt gegevens uit je CRM, ERP of PIM en zet de informatie in waar nodig. Verkoop wordt zo onafhankelijk van tijd, locatie of toestel!

Concreet: alle content wordt ingeladen via de API en meteen optimaal getoond op het gebruikte device. Een mobiele app, social media, klassieke winkel of zelfs via voice assistance … een Shopwareplatform komt op elk kanaal ten volle tot z’n recht!

Uitgelichte features

1. Rule builder

Personalisatie troef want met de ‘rule builder’ kan je specifieke promoties tonen aan specifieke klanten. Kort gezegd: je stelt regels in waardoor Shopware weet welke info met welke bezoeker mag worden gedeeld. Ook cross-selling kan met deze feature een boost krijgen!

2. Shopping experiences

Het ingebouwde CMS zorgt dat klanten de ultieme shopervaring krijgen op elk kanaal. Verkooptools en nuttige content worden moeiteloos aan elkaar gekoppeld. Jij bouwt pagina’s op met aantrekkelijke blokken tekst, een video, … en het systeem past deze automatisch aan volgens het device waarop ze worden getoond.

3. Verkoopskanalen

Verkoop efficiënt, waar je klanten ook zijn. Via social media, in de winkel of op je online shop? Met Shopware beheer je ze allemaal op één plek én kan je het assortiment, de taal en de munteenheid per kanaal instellen.

Waarom Shopware?

De API-first approach maakt Shopware uniek. Het is een verfrissende aanpak die je toelaat om met één platform in te zetten op zowat alle denkbare verkoopskanalen.

Daarnaast kan Shopware quasi volledig worden gepersonaliseerd, zelfs voor kleine of middelgrote bedrijven. Het platform biedt zo heel wat features en mogelijkheden om je potentiële klanten een topervaring te bieden. Tegelijk is het ook voor jou heel makkelijk in gebruik en ben je dankzij de koppeling met je verschillende systemen altijd helemaal up-to-date!

Contact-dominique-de-rijcke-small

Klaar voor een verfrissende aanpak?

Contacteer ons