Snel bovenaan de zoekresultaten met Google AdWords | Indie Group
Alle berichten
Artikel

Snel bovenaan de zoekresultaten met Google AdWords

Google AdWords campagnes lijken vaak zodanig voor de hand liggend dat ze ondermaats worden ingezet of zelfs gewoon vergeten worden. Nochtans is het nog steeds een uitstekende manier om snel bovenaan de zoekresultaten te staan voor belangrijke zoekwoorden.

Waarom Google AdWords gebruiken?

ADWORDS LEVERT SNEL RESULTAAT

Een AdWords campagne is dus een goed idee als je voor bepaalde belangrijke zoekwoorden nog niet genoeg SEO-waarde hebt opgebouwd, waardoor je organisch niet in de eerste zoekresultaten gevonden wordt.

Uiteraard is het wel belangrijk dat de campagnes goed zijn opgebouwd op vlak van zoekwoorden, kwaliteit, relevantie, vormgeving en budget. Dit zijn immers allemaal factoren die impact hebben op hoe goed je advertentie kan opboksen tegen die van je concurrenten.

ADWORDS HEEFT EEN HOGE ROI

Als adverteerder betaal je enkel als er op je advertentie geklikt wordt. Google AdWords campagnes hebben dus een hoge return on investment, indien ze zorgvuldig zijn afgestemd op je doelgroep. Wanneer dit het geval is, worden je advertenties alleen vertoond aan (potentiƫle) klanten die hoogstwaarschijnlijk interesse hebben in wat jij hen te bieden hebt.

Je hoeft je marketingbudget niet in het wilde weg rond te strooien, maar je krijgt de mogelijkheid om het gericht te besteden. AdWords zorgt dus doorgaans voor relevanter verkeer naar je online platform dan bijvoorbeeld SEO.

Om dat te bekomen, is het wel belangrijk dat je de vinger voldoende aan de pols houdt. Gelukkig is AdWords heel transparant op basis van prestaties en ROI.

ADWORDS IS VERHELDEREND

Online is elke klik en interactie meetbaar. Dat is niet anders voor Google AdWords campagnes. Sterker nog, de resultaten van AdWords campagnes zijn nauwkeuriger meetbaar dan die van SEO, content of sociale media inspanningen. AdWords is dus verhelderend, waardoor je als zaakvoerder, manager of marketeer snel inzichtkrijgt in wat deze manier van adverteren je onderneming precies opbrengt.

Daarnaast kan je nagaan welke zoekwoorden je doelgroepen hanteren, wanneer je (potentiƫle) klanten online zijn en welke apparaten ze daarvoor gebruiken. Al deze informatie is enorm waardevol voor je onderneming.

AdWords is dus een vorm van SEA, die je toelaat om de geleverde marketing inspanningen met behulp van waardevolle informatie continu te verfijnen. Bovendien kan je ook je SEO, copywriting en andere content beter afstemmen op basis van deze inzichten.

ADWORDS IS FLEXIBEL

Deze manier van paid search is interessant voor zowel kleine als grote ondernemingen. Je kan AdWords campagnes namelijk op elk tijdstip op non-actief zetten en opnieuw live plaatsen. Je beslist zelf wanneer de campagne loopt en dus verkeer naar je online platform genereert.

Ook, kan je zelf het dagelijks bestede budget bepalen of een limiet instellen op het bedrag dat je wil spenderen voor klikken op bepaalde zoekwoorden.

Betaalde conversiepercentages voor zoekopdrachten zijn tot 2x hoger dan organisch verkeer

Adwords staat niet alleen

Wanneer je er over nadenkt om AdWords campagnes op te zetten, denk dan ook na hoe deze passen in de gehele online marketing strategie van je onderneming. AdWords staat het best niet alleen als je optimale resultaten wil halen. Gebruik de inzichten uit je AdWords campagnes ook voor het boosten van je organische terugvindbaarheid en sociale media kanalen.

Onderschat de opzet van AdWords campagnes echter niet. Het kost onderzoek, tijd en middelen om ze optimaal af te stemmen op je doelgroep en om ze continu te optimaliseren.

Download hem nu en kom meer te weten over pim!

download PIM whitepaper