SEO copywriting: Enkele tips | Indie Group
Alle berichten
Artikel

SEO copywriting: Enkele tips

Vroeger kon hoger scoren in Google door de juist zoekwoorden op de juiste plaats te zetten en klaar was kees. 
Tegenwoordig heeft het veel meer te maken met off-page factoren. Als de inhoud van je site niet goed genoeg is om kwalitatieve natuurlijke binnenkomende links op te bouwen, dan speelt het geen rol hoe geoptimaliseerd die inhoud is. Het is dus belangrijk je content kwalitatief genoeg te schrijven zodat deze zich vanzelf verspreidt en natuurlijke links krijgt.

Hoe maak je content die Google fantastisch vindt?

Google wil dat je content publiceert die aan de vragen van je bezoeker beantwoordt. De bezoeker vindt je site door te zoeken, zorg dan ook dat je ze geeft wat ze wensen.

1. Zoekwoorden

Op basis van je keyword onderzoek maak je een shortlist van woorden. Bepaal de structuur van je site door keywords thematisch te groeperen.

2. Titels

Schrijf titels met de top-keywords in gedachten. Maak er relevante titels van die makkelijk lezen en plaats een keyword vooraan.

3. Meta beschrijving

Het draait niet alleen om ranking. Maar wat weergegeven wordt op de resultatenpagina van een zoekmachine is ook belangrijk. Een meta beschrijving wordt vaak weergegeven en is dan ook belangrijk om mensen aan te zetten je website te bezoeken.

4. Teksten

Het belangrijkste blijft steeds de verwijzingen van belangrijke sites. Maak daarom content die de vraag beter beantwoordt dan die van de concurrentie. Uw content moet indrukwekkend zijn.

5. Zoekwoordfrequentie

Het is aangeraden om zoekwoorden regelmatig te herhalen in de tekst omdat dit de ranking verhoogt. Zorg dat deze zoekwoorden maximaal 5 % van uw content bevatten want anders denkt Google dat je de zoekrobot wil misleiden.

Linkbuilding strategieën die werken

We weten nu dat moderne SEO aantrekkelijke content vraagt die veel natuurlijke links zal genereren. Het is dan ook belangrijk om niet enkel goede content te schrijven op je website maar ook daarbuiten! De sleutel is dezelfde: weet wie je teksten leest, ga na wat hun attentie grijpt, overtuig hen dan tot actie. Hier zijn enkele tips:

1. Content schrijven
Indien je content mag schrijven op een andere website maak dan dat de link naar je website relevant en kwalitatief is.

2. Social Networking

Twitter en Facebook verspreiden goede content ontzettend snel. Hoe meer fans je links zien, hoe meer kans dat je doorgelinkt wordt.

3. Linking out
Verwijzen naar andere websites is vaak nuttig omdat dit kan zorgen dat er ook terug verwezen wordt. Hier enkele regels die algemeen aanvaard worden: link naar relevante content vrij vroeg in de body; link naar relevante pagina’s om de +/- 120 woorden van je content; Link naar relevante interne pagina’s van je website of andere websites; Link met relevante link-tekst.


Je schrijft voor mensen. Mensen gebruiken de zoekengines en het is de menselijke logica en het taalgebruik van uw doelgroep die de bron vormen van SEO copywriting.