Page 1 Created with Sketch.

Alle berichten

Shape Created with Sketch. Artikels

PIM-systemen: selectie & implementatie

Elk bedrijf heeft zijn eigen geschiedenis. Daar hoort ook de IT legacy bij. Een eigen architectuur en infrastructuur. Daar moet de PIM bij aansluiten. Voor de opzet van een PIM is dan ook een belangrijke keuze aan de orde: is PIM leidend of volgend?

Is PIM leidend of volgend?

Over het algemeen kunnen we stellen dat we vaak de PIM als leidende technologie zien bij de pure online spelers. Deze zijn immers vaak later opgericht en hebben altijd al hun pijlen gericht op een vlotte klantervaring. Vandaar dat PIM de leidende rol op zich nam. Bij de meer traditionele spelers, met jarenlange activiteiten in de fysieke wereld, zien we nog steeds vooral het ERP-systeem als leidende technologie. We merken echter wel op dat de transformatie in de richting van een PIM als driver zich steeds vaker voordoet. In welke situatie jouw bedrijf zich ook bevindt, starten doe je sowieso met het in kaart brengen van data en processen. Breng dus eerst alle relevante data en processen met eisen en wensen in kaart voor je een PIM selecteert of implementeert. Maar hoe moet je nu een PIM kiezen? En hoe richt je die vervolgens in om optimaal te beheren?

Een PIM kiezen... vanuit business

Desondanks de associatie tussen PIM en techniciteit, komt er bij een PIM implementatie veel meer kijken dan techniek. De PIM selectie kan dan ook beter vanuit business geïnitieerd worden dan vanuit IT. De infrastructuur en configuratie van de PIM-oplossing bepaalt het succes ervan niet. Business-noden zijn de gids voor de functionele en technische wensen. Verder is het ook aan te raden voorbij de technologie te kijken maar ook naar je PIM implementatie partner op een gedegen manier te kijken. Wie zit er vandaag in zijn portfolio van klanten? Hoe betrouwbaar is die leverancier? Is zijn financiële balans ook duurzaam? Hoe zit zijn technische ondersteuning in elkaar?

PIM eens in het echt ervaren?
Kom dan genieten van onze “Pistolets In de Morning”.