Les Belges | Indie Group
Alle berichten
Artikel

Les Belges

Midden januari werd de online concept store voor Belgische labels gelanceerd: Les Belges. Samen met het brein achter Les Belges, Katrien Masschalck, lichten we het fonkelnieuwe en unieke platform toe. Leer meer over Les Belges en ontdek hoe Indie Group zijn steentje heeft bijgedragen.

Ontwerpen van eigen streek

Het idee ‘Les Belges’ is gegroeid vanuit de jarenlange ervaring van Katrien Masschalk als journalist en lifestyle coördinator bij magazines. Ze wordt al jarenlang gecharmeerd door ontwerpen van eigen bodem. Katrien wijdt haar voorliefde voor onze Belgische crème de la crème toe aan het evenwicht tussen creativiteit, kwaliteit en ambachtelijkheid.

De verschillende ontwerpers van de producten uit het aanbod hebben één voor één hun eigen stijl. Wanneer je een product koopt, weet je dat je er het jaar nadien nog mee voor de dag mag komen. Vaak zijn de producten nog echt ‘made in Belgium’. Dat maakt het alleen nog mooier. Naast de webshop is er ook een exclusieve winkel in Laakdal, die je op afspraak en op vrijdag kan bezoeken.

Shop-communicatie platform

Door haar achtergrond als journalist en lifestyle coördinator bij magazines wil Katrien verder gaan dan consumenten een platform aanbieden waar ze kleding en design van Belgische labels kunnen scoren. De visie is om op termijn een shop-communicatie platform aan te bieden waar consumenten enerzijds naar hartenlust kunnen shoppen en anderzijds Belgische ontwerpers kunnen leren kennen en zich kunnen laten inspireren. Daarnaast is het de bedoeling om Belgische ontwerpers te ondersteunen bij het aanbieden van hun ontwerpen op eigen bodem.

Indie Group werd nauw betrokken bij het totaalplaatje van Les Belges. Daardoor konden onze experts het advies geven om het platform in verschillende fases uit te werken. Na overleg werd gekozen om in de eerste fase een kwalitatieve basis te leggen met de ontwikkeling van de webshop. De specifieke zaken gaan we op vraag van Katrien en op basis van proactieve feedback geleidelijk aan uitwerken in een ‘volgende ronde’.

Sober, mooi en luxueus

De webshop van Les Belges is door onze Indie Group designers ontworpen. De uitdaging was een sober en tegelijk mooi en luxueus design creëren. We hebben gebruik gemaakt van het populaire E-commerce platform Magento voor de ontwikkeling. Onze Magento experts hebben Katrien wegwijs gemaakt in Magento om vlot bestellingen te kunnen beheren, producten toe te voegen, etc. Ons team stond en staat steeds paraat om Katrien bij te staan.

De webshop bevat nu al verschillende elementen die er op duiden dat Les Belges meer wil zijn dan een shop. Zo is de homepage uitgerust met een ‘Instagram Wall’ om bezoekers te inspireren. Ook wordt er een portfolio aangelegd van elke ontwerper. Bezoekers kunnen zo meer te weten komen over de stijl van een ontwerper en krijgen onmiddellijk een overzicht van alle ontwerpen.

Ik ervaar de samenwerking als positief! Indie Group is een team dat echt met mij meedenkt. Ik ervaar dit als heel fijn voor het 'alleen' opstarten van Les Belges.
KATRIEN MASSCHALCK, ZAAKVOERSTER LES BELGES

Kwalitatieve basis, groot groeipotentieel

Les belges 1

In the mood voor Les Belges?

Breng hier een bezoekje aan de webshop!

more info