La Chouffe webshop draagt steentje bij tot 'Love Brand' | Indie Group
Alle berichten
Artikel

La Chouffe webshop draagt steentje bij tot 'Love Brand'

De meeste consumenten hebben slechts een paar merken die ‘echt’ deel uitmaken van hun leven. We denken dan vooral aan internationale spelers zoals Apple, Nespresso of Nike, maar ook dichter bij huis zijn er zo’n voorbeelden. Zo heeft Duvel Moortgat met Duvel en La Chouffe echte Love Brands in huis. We vertellen jou, samen met Katja De Volder van Duvel Moortgat, waarom La Chouffe zo geliefd is en welke rol de webshop daarbij speelt.

Chouffe story

Naast kwaliteit en het bieden van een bijzonder platform is authenticiteit onafscheidelijk verbonden met Love Brands. Authenticiteit duidt op het ondernemen vanuit de eigen unieke waarden en het brengen van een authentiek verhaal. Storytelling speelt daarbij een belangrijke rol. Dit begrip is het opzetten van een inspirerend verhaal achter een merk, de organisatie en het bedrijf. De kracht van verhalen is dat ze een effectief middel zijn om mensen te verbinden.

La Chouffe bezit zo’n sterk authentiek karakter. Aan het einde van de jaren zeventig beslisten twee schoonbroers om hun eigen bier te maken in hun eigen brouwerij. Met het beperkte budget waarover ze toen beschikten, lanceerden ze wat fans noemen, de “Chouffe story”. Aan het einde van de zomer van 2006 besloten de oprichters van de brouwerij het lot van hun dierbare kabouters en bieren in handen te leggen van Duvel Moortgat. Dat leidde midden 2011 tot de online doorbraakvan La Chouffe door het inrichten van een specifieke merkshop.

Verklaar je liefde

De verschillende bieren van Duvel Moortgat beschikken elk over hun eigen authentiek verhaal. Om die verhalen te behouden en de groei van elk merk te ondersteunen besliste de brouwerij om specifieke merkenshops in te richten. Het is ook een soort van liefdesverklaring voor elk merk. Want het is vooral belangrijk om van jezelf te houden vooraleer je liefdesverhaal uit te dragen naar je fans. Duvel Moortgat ging op zoek naar een partner die kon meewerken aan het Love Brand om het vakmanschap ook online uit te stralen.

Samen werken, samen groeien

Om de uitdagingen succesvol te tackelen, was en is er nog steeds een intensieve samenwerking tussen Duvel Moortgat en Indie Group. De continue optimalisatie van de webshops is een mooi voorbeeld van de kracht die samenwerken als partners met zich meebrengt.

Bij de lancering van de specifieke merkenshop voor o.a. La Chouffe, werd in nauw overleg beslist om het fulfilment verhaal volledig in handen te leggen van een nieuwe externe partner, die naast orderpicking ook het bezorgen van de pakjes voor zijn rekening neemt.

Verder werden ook verschillende workshops en intensieve sessies georganiseerd waarbij zowel Duvel Moortgat als Indie Group hun expertise konden delen om samen te streven naar optimalisatie. De stapsgewijze aanpak die we hanteren, zorgt ervoor dat iedereen alert en gedreven blijft om continu te verbeteren.

Meerwaarde Chouffe webshop

De webshop draagt zijn steentje bij aan het Love Brand La Chouffe. Fans kunnen op elk moment glazen, geschenken en gadgets online kopen. Hierdoor vormt het merk nog meer een deeltje van hun leven. Door het unieke aanbod aan gadgets en accessoires neemt ook de betrokkenheid en interactie met het merk enorm toe. Het bewijs hiervan zijn de vele leuke foto's die fans posten op de Facebookpagina.

Chouffe

Ben je nieuwsgierig naar de La Chouffe webshop? Chouffe er hier op los!

Samen met Indie Group hebben we een mooie oplossing gevonden voor onze uitdagingen.
KATJA DE VOLDER, WEBSHOP COÖRDINATOR BIJ DUVEL MOORTGAT