Jens, onze Magento developer, over Magento | Indie Group
Alle berichten
Artikel

Jens, onze Magento developer, over Magento

Er zijn heel wat softwarepakketten op de markt om een webshop op te bouwen. We zitten daarom samen met Jens, Magento Developer bij Indie Group, om het meest gebruikte e-commerce platform te bespreken. Magento is wereldwijd de Nr.1 technologie voor e-commerce.

Wat zijn de voordelen van Magento?

Magento is het populairste e-commerce platform omdat het heel veel voordelen heeft.

  • Open source. Magento is een open source platform, dit maakt het mogelijk om het platform uit te breiden en aan te passen naar de wensen van de klant.
  • Customisatie. Er is een groot aanbod aan zowel gratis als betalende modules (ook wel extensies genoemd) die gebruikt kunnen worden om de functionaliteiten van je webshop uit te breiden. Zo kan je modules installeren zoals een live chat of one step checkout.
  • Gratis. In principe is Magento gratis te gebruiken. Er zijn geen maandelijkse kosten aan verbonden, dit is bij andere spelers op de markt zoals Shopify of SEOshop wel het geval. De enige extra kost, naast de opzet en het eventuele onderhoud van de webshop, is de hosting.
  • Gebruiksvriendelijkheid. Door het eenvoudig te gebruiken content management systeem verloopt het onderhouden van je webshop zeer soepel.
Fiets-Magento

De recent gelanceerde Fiets! webshop was voor mij de grootste uitdaging tot nu toe. Omwille van de omvang van het project hebben we met het hele team samengewerkt om tot het uiteindelijke resultaat te komen. Het project bevat heel wat op maat gemaakte oplossingen die we zelf uitwerkten en ontwikkelden voor Fiets!. Het resultaat mag gezien zijn!