Je digitale business in 2023 herbouwen? | Indie Group
Alle berichten
Artikel

Je digitale business in 2023 herbouwen?

Gebruik dit 7-stappenplan van Indie Group als start om je huidig platform naar een API-gestuurde headless oplossing om te zetten.

Weetje

Gebruik ons 7-stappenplan

Met deze progressieve, stap-voor-stap transformatie deel je je project perfect in fases op en begin je met een migratie op je eigen tempo. Alles meteen overboord gooien (met de nodige commerciële risico’s als gevolg) is vaak niet aan de orde.

Stap 1 - Zorg voor management buy-in

Alvorens een dergelijk complex initiatief op te starten, zorg er dan voor dat alle belanghebbenden van de organisatie volledig mee aan boord zijn. Indie Group fungeert in deze fase als uitstekende backbone en kan je voeden met extra overtuigingskracht om de case naar je management toe te brengen.

Stap 2 - Kies voor een uitstekende ontwikkelpartij

Ga op zoek naar een ontwikkelpartij die zowel backend- als frontend-gewijs stevig uit de voeten kan én al heel wat expertise in API-gestuurde middleware heeft uitgebouwd (integratie tussen verschillende systeem zoals ERP, PIM, CRM, verzend- en betaalprovider,...). Op die manier kan je op elk vlak afzonderlijk blijven innoveren zonder dat er bestaande zaken in de prullenmand moeten.

Stap 3 - Selecteer oplossing

Selecteer een headless-oplossing die een ‘progressieve transformatie’ mogelijk maakt, terwijl u het oude platform gedeeltelijk op zijn plaats houdt om de impact op je business tot een minimum te beperken. Zo ben je zeker dat je de controle behoudt over wat er op welk moment gemigreerd wordt.

Stap 4 - Plan

Vooraleer de ontwikkeling start, breng alle huidige systemen in kaart en analyseer technisch welke functie ze op vandaag hebben. In deze fase beslis je ook of de functie verandert na het migratietraject of hetzelfde blijft.

Stap 5 - Faseer

Wat in het plan wordt vastgelegd, gebruik je als basis om de roadmap van de ontwikkeling op te stellen. Faseer en segmenteer je eerder in touchpoints, functionaliteiten, productlijnen of geografische regio's, dat zijn vragen die hier naar boven komen. Hoe beter deze oefening gebeurt, hoe wendbaarder en flexibeler je bent gedurende het ganse traject.

Stap 6 - Ontwikkel naast de bestaande oplossing

Ontwikkel de headless-oplossing naast de bestaande oplossing en verplaats de integraties één voor één naar het nieuwe systeem terwijl de back-end systemen blijven waar ze zijn. Zo ondervind je het minste impact op je business.

Stap 7 - Migreer & analyseer

Gebruik een gefaseerde aanpak in plaats van alles op één dag te migreren. Begin met het begin en werk je opgestelde fases af op je eigen tempo. Zo blijf je ook gaandeweg de commerciële resultaten opvolgen. In tegenstelling tot één grote migratie op één bepaald punt heeft dit als grote voordeel dat - wanneer er plots grote veranderingen waarneembaar zijn (in positieve of negatieve zin) in je commerciële resultaten - je die veel gerichter kan opmerken en onmiddellijk aanpakken.

AF C9895 200828 134717 1 200828 143822 1

Even van gedachten wisselen?

Kom eens praten