Instagram update: producten verkopen | Indie Group
Alle berichten
Artikel

Instagram update: producten verkopen

Instagram kondigde begin november aan dat de nieuwe update van de app het zal mogelijk maken om producten op foto's rechtstreeks toe te voegen aan een virtueel winkelmandje.

Moeilijk om te verwijzen naar je webshop

Het is tot op vandaag moeilijk om producten aan te bieden op Instagram, omdat links in de beschrijving van een post niet aanklikbaar zijn. Je kan dus niet verwijzen naar een product op je webshop. Er zijn echter een paar omwegen om dit toch te doen.

Link in bio
De enige plaats waar je een link kan plaatsen op Instagram is in de biografie van je profiel. Je kan dus overwegen om de link in je biografie na elke post aan te passen en te laten verwijzen naar het product waarover je post. Ook kan je de algemene link naar je webshop opnemen zoals in het voorbeeld van les belges.

Instashop
Een andere manier om jouw producten via Instagram te promoten, is het maken van een speciale landingspagina op je webshop. Je toont op deze pagina alle producten die je op Instagram hebt geplaatst. De link naar deze specifieke pagina plaats je ook in je biografie.

Hashtags
Bedrijven gebruiken vaak speciale hashtags om aan te tonen dat het product in hun post op hun webshop te verkrijgen is. Er wel geen link aanwezig naar de productpagina op de webshop. Voorbeelden van vaak gebruikte hashtags zijn #webshopping, #linkinbio #shoponline. Er zijn ook specifieke hashtags zoals #shopthelook voor fashion.

Wij zijn alvast hoopvol en enthousiast over deze update, maar tegelijk zeer nieuwsgierig naar de impact.

Meerwaarde voor alle gebruikers

Uiteraard hebben e-commercespelers belang bij de nieuwe functionaliteit van Instagram. Maar ook andere bedrijven en gebruikers van de app kunnen ervan profiteren. Zo zullen bloggers in de toekomst kunnen linken naar een specifieke blog of bedrijven die niet online verkopen naar een pagina op hun website. Gebruikers zullen veel eenvoudiger een product dat ze leuk vinden ook effectief kunnen kopen. De frustratie van het niet vinden van producten zal grotendeels verdwijnen.

Download hem nu en kom meer te weten over pim!

download PIM whitepaper