In-house development of partner? | Indie Group
Alle berichten
Artikel

In-house development of partner?

Het onderhouden en verder ontwikkelen van je website is enorm belangrijk. Die moet namelijk mee met zijn tijd, de veranderende behoeften van klanten en de evolutie van je bedrijf. Maar wat als jouw website zijn limieten bereikt? Ga je op zoek naar een partner of werk je dit in-house uit? En kies je er voor om je website te vernieuwen of ga je een nieuwe website ontwikkelen? Een interview met Lindsey Devriendt, Management & marketing assistant CDVI Benelux.

Limieten bereikt

CDVI Benelux besefte heel goed dat het up-to-date houden van de website belangrijk is, maar bevond zich in de hierboven vermelde situatie. De voormalige website, die was opgebouwd in de open source software WordPress, voldeed niet langer aan de behoeften van het bedrijf. Deze had zijn technische limieten bereikt en dus moest het bedrijf op zoek naar een oplossing.

Via enkele van onze opleidingen kwam CDVI in contact met Indie Group en ontstond een samenwerking met Indie Group als partner. Samen met Lindsey Devriendt (Managing & Marketing Assistant) en Frank Deblon (General Manager) vertellen we jou hoe we samen de juiste keuzes hebben gemaakt en een oplossing op maat hebben uitgewerkt die al snel een meerwaarde bleek te zijn voor het hele bedrijf CDVI.

Betrokkenheid als troef

Wanneer CDVI de beslissing nam om samen te werken met Indie Group als partner werden wij snel betrokken bij het project. Het voordeel is dat wij op deze manier mentaal en inhoudelijk nauw betrokken werden en dit project echt ging 'leven' in de hoofden van onze medewerkers.

De eerste belangrijke stap was luisteren naar de behoeften en doelstellingen van CDVI. Op deze manier kregen wij een duidelijk beeld van de uitdagingen en konden we constructief meedenken. Vervolgens bekeken we het project vanuit een objectief standpunt en met onze expertise op zak. Zo werd na overleg de weloverwogen beslissing genomen om niet langer in-house te ontwikkelen, maar te kiezen voor het outsourcen van deze taken aan Indie Group.

Onderstaande nadelen van in-house development speelden hierbij een belangrijke rol:

  • Te weinig tijd: het onderhouden van de website is vaak niet de enige verantwoordelijkheid van je medewerkers.
  • Onvoldoende kennis: kennis over de verschillende technologieën, integraties en mogelijkheden. Vermijd een eenzijdig beeld.
  • Moeilijke overdracht: geen of een moeilijke overdracht van taken wegens een andere manier van werken en weinig ervaring bij overdracht.

Na het vormen van een zicht op de voor- en nadelen van bepaalde technologieën kozen we samen een technologie in het teken van de doelstellingen van CDVI. Concreet betekent dit dat we niet onze meest gebruikte technologieën opdwongen. Er werd beslist om een nieuwe website in Drupal te ontwikkelen, maar tijdens de ontwikkeling werd de reeds bestaande website in WordPress 'in leven gehouden' door middel van onderhoud en kleine ingrepen. Op deze manier had CDVI Benelux steeds een online platform voor haar installateurs, distributeurs en andere stakeholders.

Uniforme en flexibele website

De nieuwe website van CDVI Benelux is gebouwd in Drupal, dit is een zeer gebruiksvriendelijk Content Management Systeem (CMS) om websites te beheren. Ook zijn er nieuwe features en technische verbeteringen uitgevoerd om de website tot een gebruiksvriendelijk kanaal te maken voor zowel de medewerkers van CDVI als de bezoekers.

Er is bijvoorbeeld een aparte omgeving voor installateurs en distributeurs waarvoor een login vereist is. Ze kunnen in deze omgeving handleidingen downloaden en offertes opmaken, opslaan en versturen. Ook is de mogelijkheid voorzien om een vervolgtraject uit te werken waarbij elk land (UK e.a.) een eigen website heeft in dezelfde technische omgeving.

CDVI vond het verder belangrijk dat de nieuwe website dezelfde look & feel uitstraalt als de CDVI Groep. Onze designers hebben deze uitdaging samen getackeld.

Meerwaarde voor het hele bedrijf

Na het live plaatsen merkte CDVI snel dat de nieuwe website zorgt voor een betere, snellere, service en efficiëntere werking. Lindsey en Frank kunnen dit het best toelichten aan de hand van hun ervaring.