Alle berichten
Artikel

Fiets!, met uitroepteken!

Vijf jaar geleden startten Hendrik Winkelmans en zijn vrouw Catherine van Dijk als ondernemers. De fietssector boeide hen onmiddellijk, en zo werd hun eerste winkel een overname van de fietsenzaak Jomasports in Gent. De eerste Fiets! winkel was geboren. Sindsdien schoten de winkels als paddenstoelen uit de grond in Vlaanderen.

Omni-channel en koppeling

Fiets! koos resoluut voor een Magento webshop. Een goede koppeling tussen het on-en offline gebeuren is heel belangrijk. De webshop is (samen met een externe partij) gekoppeld aan de reeds bestaande bedrijfsprocessen via het VMSII systeem, op die manier blijft alle data centraal beheerd.‚Äč
Het runnen van 2 aparte kanalen (on/offline) vanuit dezelfde bron is voor Fiets! een groot voordeel.

Uitdagingen

Oplossingen

  • Deze performante webshop werd gebouwd met Magento (community edition) en werd aangevuld met heel wat extra modules & custom code.
  • Geheel in eenheid met de Fiets! styleguide werd het design teruggebracht naar eenvoud en puurheid. Er wordt voor gezorgd dat de producten maximaal de aandacht trekken.
  • Met Magento als technische basis is het resultaat een gebruiksvriendelijke webshop met functionaliteiten als een infinite scroll (ideaal voor tablet gebruikers), geavanceerde zoek & filtermogelijkheden en extra informatie velden die aangeboden worden op het juiste moment.
  • Fiets! heeft 11 fysieke winkels in Antwerpen, Gent, Kortrijk, Brugge,... De online shop betekent dan ook het online verlengstuk van iedere winkel, pakjes kunnen thuisbezorgd worden maar ook afgehaald worden in een winkel naar keuze.