Augmented Reality brengt je webshop tot leven! | Indie Group
Alle berichten
Artikel

Augmented Reality brengt je webshop tot leven!

Augmented Reality (AR) is voor veel mensen geen nieuw gegeven. Ook in de bedrijfswereld wordt deze kaart sinds kort volop getrokken. Internationale ketens zoals IKEA en Amazon omarmden het concept en gebruiken het sindsdien volop in hun applicaties.


Hoe zit het echter met webshops die geen enorme budgetten hebben om een volledige applicatie from scratch te maken? Ook dit is niet langer onbereikbaar. Met enkele lijnen code kan je immers al AR toevoegen aan je webshop. Wel heb je voor elk product de juiste 3D modellen nodig, en dit is vaak waar de uitdaging ligt.

De huidige stand van Augmented Reality

AR wordt ieder jaar beter, toegankelijker, en makkelijker te implementeren. Google en Apple zijn al jaren bezig met het verbeteren van hun AR-technologieën (nl. ARKit en ARCore) en het niveau dat vandaag de dag bereikt wordt via enkele lijnen code in een website of app is enorm gestegen. Lever de juiste 3D modellen aan en je verkrijgt al heel snel een functionele en voor klanten enorm handige tool om hun koelkast, stoel of bed al uit te proberen vanuit het comfort van hun eigen huis.

Wat gaat me dat kosten?

Rest enkel nog de kostprijs. Wil je slechts een tien à twintig producten beschikbaar stellen in AR, dan valt het kostenplaatje goed mee. Heb je een catalogus van 10.000 producten waar voor elk product een 3D model gemaakt moet worden, dan ligt de kost een heel stuk hoger.

Een mogelijke katalysator kan zijn dat leveranciers hun productinformatie ontsluiten en gratis ter beschikking stellen. Dit zou de kost enorm verminderen.