Modde | Indie Group
Alle cases

Modde

Voortdurende samenwerking – Indie Group als marketingpartner

Modde: groothandel voor de gebouwschil

Modde is met z’n 5 vestigingen een gekende speler in bouwmaterialen. Ze zijn specialist in vier grote clusters – dak, gevel, zink en isolatie – en onderscheiden zich door een uiterst sterke en persoonlijke service. Advies nodig over een bepaald product, een opleiding volgen in de Modde Academy of professionele assistentie op de werkvloer? Modde is hét aanspreekpunt voor elke vakman en gepassioneerde DIY’er!

Screenshot 2020 12 07 at 15 24 45

They name it, we’ll make it happen!

Dankzij ons nauw partnership kunnen we heel kort op de bal spelen. We kennen de werking van Modde, weten wat ze belangrijk vinden en werken bovenal goed samen. Zo zijn we altijd snel op weg om een nieuwe actie te lanceren of een andere invalshoek uit te testen.

1. Bestaande klanten activeren

Het klantenbestand van Modde kon ruwweg in twee clusters worden opgedeeld: vakmensen mét en zónder account. Die eerste groep moest worden geactiveerd om op meer regelmatige basis online te bestellen, de tweede groep moesten we overtuigen om een account aan te maken.

Voor beide clusters zetten we een specifieke e-mail automation campagne op. We focusten op de noden van elkeen en toonden ze alle voordelen van online bestellen via modde.be.

2. Nieuwe klanten aantrekken

Het online platform moest natuurlijk ook nieuwe klanten laten kennismaken met Modde. Hiervoor creëerden we diverse advertising campagnes, onder meer via sociale media en Google Search. Ook voor de Waalse tegenhanger, Toitmat, werden social campagnes voorzien.

3. Ad-hoc campagnes

Naast het plan voor de webshop, werken we ook campagnes uit rond specifieke topics. Ter gelegenheid van de Belgian Roof Day stellen we al enkele jaren een marketingplan op waarbij we de aanwezigheid van Modde op de beurs in de kijker zetten. Hiervoor combineren we posts en advertenties op sociale media met een duidelijke landingspagina op de website.

AF Fotografie AF C9682 201009 124551

Performance. Punt.

Een vrijblijvend gesprek over jouw digitale strategie?

Kom eens praten