Mótif Mats | Indie Group
Alle cases

Mótif Mats

Lanceren, testen, bijsturen, repeat

Creatieve zijsprong van B2B-expert

Met Mótif Mats zeg je vaarwel tegen lelijke vloerbeschermers onder bureaustoelen. Je kan kiezen uit een 40-tal stijlvolle designs en haalt topkwaliteit in huis. Moederbedrijf MA Matting is namelijk wereldwijd specialist in de productie van heel uiteenlopende matten. Ergonomische matten die fabrieksarbeiders ondersteunen, vast tapijt in kantoren, matten voor vrachtwagenterminals, … Je kunt het zo gek niet bedenken of MA Matting produceert het. Die flexibiliteit is een grote troef en laat ook toe om met Mótif Mats de eerste stappen op de B2C-markt te zetten.

Europa veroveren met Mótif Mats

Mótif Mats vond in Indie Group de ideale partner om hun producten in de Europse markt te zetten. De aanpak was een tikje anders dan in onze andere trajecten, maar dat maakte het des te interessanter. Bij Mótif Mats houden ze immers van snelle actie, dat werd al duidelijk tijdens het eerste gesprek.

Na enkele meetings over de aanpak stonden we met z’n allen te popelen om erin te vliegen. We startten met België en zetten meteen verschillende campagnes op om snel marktaandeel te winnen. De resultaten werden gemeten, online campagnes werden bijgestuurd en … tijd voor het volgende land! Intussen is Mótif Mats over zo goed als heel Europa gelanceerd.

Mótif Mats al gezien?

Het doel was in elk land hetzelfde: ASAP een zo groot mogelijk marktaandeel winnen. Dat doen we o.a. door producten in de kijker te zetten via SEA, shopping ads, socialmediacampagnes, … die allemaal leiden naar de webshop. Anders gezegd, het product doeltreffend pushen naar de diverse doelgroepen. Jij weet nu toch ook al dat vloerbescherming niet langer lelijk hoeft te zijn 😉?

Kort op de bal spelen en scoren

De vele lopende campagnes halen ons op een leuke manier uit de comfort zone. Onze planmatige aanpak ruimt deze keer plaats voor testen, bijsturen en nog eens testen. Die continue kleine ingrepen houden de campagnes scherp maar tegelijk houden wij een scherp oog op ‘the bigger picture’. We staan marketing-tactisch stil bij de onderliggende structuren zodat de uitbreiding in verschillende landen vlot verloopt. Denk hierbij aan Google Analytics en de aanpak van social media.

Om de campagnes helemaal op punt te houden, staan we in nauw contact met marketingverantwoordelijke Chris en werken we consequent aan het traject. Marie en Herbert zijn twee dagen per week bezig met Mótif Mats – vanop een Mótif Mat uiteraard!

AF Fotografie AF C8947 087

Zin in koffie?

Kom langs voor een gesprek!

contacteer ons