Aluvision | Indie Group
Alle cases
  • Website Development

Aluvision

Extranet & website in zesde versnelling

Sterke connectie via extranet

Het doel van Aluvision was tweedelig: enerzijds wilden ze hun klanten met elkaar in contact brengen via het extranet, anderzijds moest die connectie voor meer sustainability zorgen. Want in een ideale wereld contacteert een Belgische standenbouwer zijn Spaanse collega wanneer hij een beursstand in Madrid moet creëren. De standenbouwer kan dan lokaal werken met Aluvision-kwaliteit, zonder alle materiaal uit België te moeten transporteren.

Standenbouw made easy

Tijdens de planfase bepaalden we de nodige functionaliteiten, creëerden we wireframes en vertaalden we de wensen strategisch naar een optimaal platform. De vele functionaliteiten moesten het de standenbouwers makkelijk maken en ook de interne werking werd gestroomlijnd. Voor team Aluvision betekent de introductie van het extranet dus heel wat tijdwinst. Vaarwel over en weer gemail en bergen administratie.

Enkele functionaliteiten:

  • Opleidingen en events raadplegen
  • Andere standenbouwers leren kennen
  • Marketingmateriaal downloaden
  • Nieuwe producten ontdekken
  • Video bibliotheek met tutorials bekijken
  • Projecten digitaal aanvragen

Ingenieus partnerprogramma

Binnen het extranet werd ook rekening gehouden met een loyalty program. Daarvoor hanteren ze partnerships volgens drie niveaus: partners, imagineers en ambassadors. Deze ambassadors zullen kunnen genieten van tal van voordelen en incentives.

Geen extranet zonder website

Naast het extranet ontwikkelden we een nieuwe website, volledig in lijn met elkaar. Zo kon Aluvision met één krachtig geheel naar de beurs! We bouwden deze op in Shopware, implementeerden Google Analytics 4 & Tag Manager en zorgden voor een SEO-proof resultaat in maar liefst 5 talen! Samen met het extranet vormt dit een sterke basis om later uit te breiden met e-commerce, ERP-integraties, …

Door de uiterst strakke deadline werkte Indie-collega Emma één dag per week inhouse bij Aluvision. Emma gaf er de interne marketing collega's een opleiding over het CMS en samen vulden ze de nieuwe website volledig in. Plots een technische uitdaging? Dan kon ze snel terugkoppelen met de Indie developers. Ontwikkelaars en marketeers onder één dak hebben, het heeft zo z’n voordelen!


Ready to go!

En zo werd het eind februari … en waren beide platformen klaar voor lancering! Aluvision kon deze trots presenteren aan hun klanten tijdens de beurs. Maar dat is slechts het begin: het plan voor onboarding zal hen helpen om het extranet goed in de markt te zetten en klanten te enthousiasmeren om het veelvuldig te gebruiken. Want bij Indie Group bouwen we nooit ‘zomaar’ websites of tools. The bigger picture – of beursframe in dit geval – is waar het ons om draait!

AF Fotografie AFF 7780

Jouw stap naar digitalisering

Kom gerust eens praten!

Contacteer ons