Page 1 Created with Sketch.

Alle berichten

Shape Created with Sketch. Artikels

Webshop verder uitbouwen op maat

Vaak beginnen (online) ondernemers hun online activiteiten met het (laten) bouwen van een basis webshop. Daarna gaan ze enthousiast aan de slag: ze voeren de nodige communicatie en werken acties uit. Dit werpt zijn vruchten af, want het aantal bezoekers en de omzet nemen toe. Na verloop van tijd kom je echter op een punt dat nieuwe investeringen zich opdringen om je webshop te laten groeien en verder te optimaliseren. Ontdek hoe je hier succesvol mee kan omgaan!

Van de markt naar het web

De webshop MarketOnWeb werd opgericht door Roy Verschueren. Hij contacteerde Indie Group een aantal jaar geleden om een webshop te laten ontwikkelen. Het idee voor de online shop kwam voort uit de familie business: verkoop van authentieke poetsproducten op openbare markten. De stap naar online past in het tijdsbeeld en is een logische stap voor de vierde generatie van deze ondernemersfamilie. De belangrijkste twee uitdagingen hierbij waren om de service van op de openbare markten online verder te zetten en nieuwe consumenten aan te spreken met een gebruiksvriendelijke webshop. Boodschappentrolley, kersenpittenzak, warmwaterkruik of deurmat? Bij MarketOnWeb hebben ze het op voorraad. De webshop profileert zich als dé huis- en tuinspecialist met een uitgebreid aanbod aan huishoudartikelen. Je vindt bij MarketOnWeb zowel populaire merken als budgetvriendelijke private labels.

 

Investeren


Toen Indie Group de vraag kreeg van Roy om een webshop te ontwikkelen, werd eerst het totaalplaatje bekeken. Na overleg werd gekozen voor een basis webshop voor MarketOnWeb. Deze bevat de voornaamste e-commerce functionaliteiten en werd aangevuld met een template. Een basis webshop is een snelle, professionele en kostenefficiënte oplossing.

De webshop bevatte bij lancering 300 producten en is vandaag uitgegroeid tot een webshop met meer dan 2.000 producten. In het begin werden producten toegevoegd op basis van trends en populariteit. Ondertussen is dit proces geprofessionaliseerd en beslist MarketOnWeb over nieuwe producten op basis van tools en marktonderzoek.

 

 

De duidelijke korte en lange termijn visie en de marketing opleiding die Roy heeft gevolgd, liggen aan de basis voor de continue investeringen die MarketOnWeb doet in de webshop. Hij vindt het belangrijk om nu te investeren en optimaliseren om de webshop te laten groeien. Het is belangrijk om op korte termijn marktaandeel te veroveren.

Indie Group speelde een belangrijke rol bij de verschillende optimalisaties en aanpassingen aan de webshop van MarketOnWeb. Naast de uitvoerende taken geven we advies op maat omtrent het implementeren van nieuwe functionaliteiten, modules, enzovoort. Ook denken onze experts mee met het verhaal van MarketOnWeb: we delen proactief informatie en nieuws. Samen zorgden we er onder andere voor dat de webshop een uitgebreide zoekfunctie kreeg, gebruiksvriendelijker werd en sneller werd. Door de vele optimalisaties en aanpassingen groeide de basis webshop uit tot een webshop op maat.


Groeien als online ondernemer

Het resultaat van de weloverwogen aanpak van MarketOnWeb en de samenwerking met Indie Group is meer dan de evolutie van een basis webshop tot een webshop op maat. MarketOnWeb is enorm gegroeid in termen van producten en omzet en heeft nog veel groeimogelijkheden. Op basis van de bestaande webshop kunnen op korte termijn gespecialiseerde shops worden uitgerold. Hiermee kan MarketOnWeb nieuwe markten aanspreken.

Naast de webshop is ook de manier van handelen en werken van MarketOnWeb geëvolueerd. De opgebouwde marktkennis en ervaring worden nu ingezet als basis voor het nemen van beslissingen, het brengen van structuur en het bepalen van de bedrijfsvisie. 

"Het feit dat ik al verschillende jaren samenwerk met Indie Group, zegt naar mijn mening voldoende. De goede relatie met Indie Group is onder andere te danken aan de goede contacten met de medewerkers en het feit dat Indie Group met mij meedenkt zonder beslissingen op te dringen."

ROY VERSCHUEREN, OPRICHTER EN ZAAKVOERDER MARKETONWEB

Tips van Roy

Online ondernemen is een leerproces, marktkennis moet je opbouwen.; Gebruik je ervaring om verder te groeien, baseer je beslissingen op basis van marktkennis.; Denk bij groei en optimalisatie steeds aan efficiëntie.

"Kwaliteit komt altijd boven drijven"

ROY VERSCHUEREN, OPRICHTER EN ZAAKVOERDER MARKETONWEB