Page 1 Created with Sketch.

Alle berichten

Shape Created with Sketch. Artikels

Samen met Tripal bouwen aan Drupal websites

Bij Indie Group ontwikkelen we al jaren websites op basis van het content management systeem (CMS) Drupal. De vraag naar Drupal websites blijft toenemen, waardoor er nood was aan extra capaciteit voor ontwikkelingen. Deze capaciteit heeft Indie Group gevonden bij het development team van Tripal. Het team van Tripal legt zich 100% toe op Drupal en werkte tot vandaag enkel in onderaanneming van marketing en communicatie agentschappen.

Logische keuze

De keuze voor een samenwerking met Tripal lag voor de hand om verschillende redenen. Enerzijds beschikt de organisatie over de nodige technische competenties. Anderzijds is het bedrijf al lid van dezelfde familie van bedrijven als Indie Group. Ondertussen is team Tripal geïntegreerd in de werking van Indie Group en draait de Drupal productie op volle toeren. Het is de bedoeling om het team de komende jaren verder uit te bouwen; er staat bijna permanent een vacature voor een Drupal developer open.

Voordelen van Drupal

De vraag naar websites gebaseerd op Drupal blijft groeien. Dit komt door de sterke combinatie aan eigenschappen van het CMS. Het systeem weet kwaliteit, flexibiliteit en open source te combineren. De kwaliteit wordt gewaarborgd door de grote community van Drupal-developers, die elkaars werk controleren. De flexibiliteit is te danken aan het grote aantal modules, die zijn ontwikkeld door de community. Iedere module levert een stukje functionaliteit voor je website. Open source, staat voor de vrije beschikbaarheid van de broncode van Drupal. Dit betekent dat er geen licenties vereist zijn om het systeem te mogen gebruiken.