Page 1 Created with Sketch.

Alle berichten

Shape Created with Sketch. Artikels

Jens, onze magento developer, over magento

Er zijn heel wat software pakketten op de markt om een webshop op te bouwen. We zitten daarom samen met Jens, Magento Developer bij Indie Group, om het meest gebruikte e-commerce platform te bespreken. Magento is wereldwijd de Nr.1 technologie voor e-commerce.

Wat is magento?

Magento is een open source CMS platform voor het creëren van webshops. Dit wil zeggen dat Magento bestaat uit een content management systeem (CMS). Hierdoor is het voor de websitebeheerder eenvoudig om pagina’s en content op de webshop aan te maken en te publiceren. Bovendien is het open source, dit wil zeggen dat de broncode vrij beschikbaar en aanpasbaar is. Magento biedt het complete pakket aan: online betaalkoppelingen, facturatie, voorraadbeheer, ...

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN MAGENTO?

Magento is het populairste e-commerce platform omdat het heel veel voordelen heeft.

- Open source. Magento is een open source platform, dit maakt het mogelijk om het platform uit te breiden en aan te passen naar de wensen van de klant.

- Customisatie. Er is een groot aanbod aan zowel gratis als betalende modules (ook wel extensies genoemd) die gebruikt kunnen worden om de functionaliteiten van je webshop uit te breiden. Zo kan je modules installeren zoals een live chat of one step checkout.

- Gratis. In principe is Magento gratis te gebruiken. Er zijn geen maandelijkse kosten aan verbonden, dit is bij andere spelers op de markt zoals Shopify of SEOshop wel het geval. De enige extra kost, naast de opzet en het eventuele onderhoud van de webshop, is de hosting.

- Gebruiksvriendelijkheid. Door het eenvoudig te gebruiken content management systeem verloopt het onderhouden van je webshop zeer soepel.

VOOR WELKE SOORT WEBSHOPS WORDT MAGENTO AANGERADEN?

Bij Indie Group werken we in functie van wat jij nodig hebt en niet vanuit de technologie waarmee wij werken. In de Plan fase zitten we samen met je aan tafel om te luisteren naar wat jij nodig hebt op dit moment, maar ook in de toekomst. Op basis daarvan doen wij dan een voorstel. Het leuke aan de technologie van Magento is dat je klein kan beginnen maar uiteindelijk zijn de schalingsmogelijkheden enorm. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je shop in de toekomst een groter aantal producten of meerdere taalversies niet aan zal kunnen. Bovendien kunnen er op maat gemaakte functionaliteiten worden ontwikkeld.

De recent gelanceerde Fiets! webshop was voor mij de grootste uitdaging tot nu toe. Omwille van de omvang van het project hebben we met het hele team samengewerkt om tot het uiteindelijke resultaat te komen. Het project bevat heel wat op maat gemaakte oplossingen die we zelf uitwerkten en ontwikkelden voor Fiets!. Het resultaat mag gezien zijn!

Besluit

Door het open source statuut en de talrijke modules is Magento het populairste platform op gebied van customisatie. Als online ondernemer ben je vrij om te kiezen welke richting je uit wil gaan. Het e‑commerce platform kan perfect worden aangepast aan de wensen van de klant. Dit betekent wel dat je meer tijd en geld zal moeten investeren in het zoeken naar een goede partner om de juiste aanpassingen te laten uitvoeren. Bij andere platformen zal je wellicht vlugger van start kunnen gaan, maar dat gaat dan wel ten koste van heel wat functionaliteiten.