Page 1 Created with Sketch.

Alle berichten

Shape Created with Sketch. Artikels

5 redenen om voor Drupal te kiezen

Wil je een website laten ontwikkelen? Dan is het belangrijk om vooraf goed na te denken over het doel van jouw website en aan welke eisen jouw website moet voldoen. Op die manier kan je een goede keuze maken uit de verschillende software pakketten die ter beschikking zijn om een website te ontwikkelen. Vaak zal je kiezen voor één van de bekendste en meest gebruikte softwarepakken, namelijk Drupal. Het Content Management Systeem (CMS) wordt gebruikt om websites en weblogs te beheren. De focus ligt voornamelijk op content. We vertellen jou graag waarom Drupal een goede keuze kan zijn voor jouw project.

1. Gebruiksvriendelijk

Een van de belangrijkste redenen waarom Drupal de laatste jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen is de grote gebruiksvriendelijkheid. Het Content Management Systeem stelt zowel de eindgebruiker als programmeur in staat om inhoud te creëren, publiceren, beheren en organiseren op een website.

2. Veilig

De Drupal community analyseert en optimaliseert continu de veiligheid van het systeem. Indien er zich toch een security issue voordoet, dan is deze steeds zeer snel opgelost. Drupal websites zijn dus heel goed beveiligd. Dit is de voornaamste reden waarom heel wat websites van overheidsinstellingen in Drupal zijn gebouwd. Een van de bekendste voorbeelden is de website van het Witte Huis.

3. Efficiënt

Efficiëntie is een belangrijke troef van Drupal. Door het ruim aanbod beschikbare modules binnen de Drupal community verloopt development efficiënt. Via de modules kan je extra functionaliteiten toevoegen aan jouw website en is het mogelijk om een website helemaal op maat van jouw onderneming te ontwikkelen.

4. Flexibel

Een Drupal website is als een kameleon die zich moeiteloos aanpast aan zijn omgeving. Drupal is schaalbaar en kan alles aan: van websites met één pagina tot zeer grote websites. Dit betekent dat je het Content Management Systeem voor vrijwel elke business kan gebruiken. Met dezelfde gebruiksvriendelijkheid en functionaliteiten bouw je een website voor een lokale bakker, internationale onderneming of een overheidsinstelling. Door de modulaire opbouw van Drupal kan je steeds eenvoudig een bestaande website uitbreiden en beheersen. Een technisch bewijs van de flexibiliteit van Drupal is dat je zelf de "rootfiles" kan wijzigen.

5. Bedrijfsgericht

Drupal is bijzonder geschikt voor corporate websites. Een aantal veelgebruikte corporate-functionaliteiten zit in de Drupal-core zoals gebruikersmanagement, rollen en rechten. Daarnaast zijn er modules voor multi-language, multi-region en multi-sites beschikbaar, die het mogelijk maken om diverse website onderdelen of aparte websites met verschillende talen en regionale restricties vanuit één dashboard te beheren. Dit leidt tot een lage total cost of ownership voor het online ecosysteem.

Nog niet overtuigd?

Het Content Management Systeem Drupal maakte de laatste jaren een steile opmars en ook het merendeel van de websites die wij ontwikkelen realiseren we d.m.v. Drupal. Je weet nu hoe dit komt en waarom jij daar als klant beter van wordt. Indien je nog niet overtuigd zou zijn, Drupal biedt jou ook de volgende voordelen:

- Open-source software: De broncode van Drupal is vrij beschikbaar en aanpasbaar en de community lost problemen (proactief) op, ontwikkelt nieuwe technologieën en zorgt voor continue optimalisaties.
- SEO-vriendelijk: De grote community slaagt erin om steeds heel snel en adequaat te reageren op wijzigingen in de algoritmes bij zoekmachines zoals Google, waardoor de website goed blijft scoren in de zoekresultaten.
- Kwalitatieve code: Feedback binnen de community leidt tot kwalitatieve code. Daarnaast zijn er duidelijke richtlijnen (coding standards) voor development in Drupal, hierdoor is code snel over te dragen binnen team.