Starten

Plannen maken en bouwen 

Starten met e-commerce klinkt makkelijk. In de praktijk komt er echter heel wat bij kijken. Een goed plan met duidelijke doelstellingen blijkt het beste startpunt. Tijdens het maken van het plan komen de klassieke vragen naar voren over de toegevoegde waarde voor de eindklant, het marktsegment, de online collectie, de financiën, etc. Daarnaast zijn er een aantal specifieke e-commerce keuzes die gemaakt moeten worden rond betalingen, verzendingen, retourbeleid, customer-service, etc. Het uitwerken van een solide plan is dan ook meer dan een paar uur werk en de feedback van experts kan u achteraf veel tijd en geld besparen. Vanuit dit plan kan er aan de uitvoering worden gestart.

Wireframes

De volgende stap op weg naar uw webshop is het uittekenen van uw shop in wireframes. Deze schetsen geven een eerste weergave van de indeling en functionaliteiten van uw shop.

Technologie

Op basis van de wireframes kan er worden overgegaan tot de keuze van een technologie. Kiest u voor Magento, Drupal of een SaaS platform? Opnieuw een goed moment om experts te betrekken, want de keuze van technologie heeft een grote invloed op het verdere verloop van uw project.

Design

Nu de techniek is geselecteerd, is het tijd om ook aan het uiterlijk van de shop te denken. We kunnen werken met een exclusief design of een bestaande template. Het design is meer dan een likje verf, het is van grote invloed op het succes van uw shop.

Ontwikkeling

Nu alle keuzes zijn gemaakt, kan er gestart worden aan de technische ontwikkeling van de uiteindelijke shop. Na oplevering, wordt de collectie online gebracht en is het tijd om te starten.

Volgens ons stappenplan heeft u nu de Plan en Build fase achter de rug. Tijd om echt te starten.

De échte start

Vier doelstellingen

Uw online shop is klaar om te starten met verkopen. Vanaf dit punt heeft u waarschijnlijk 4 doelstellingen: potentiële kopers aantrekken, ze effectief laten kopen, zorgen dat ze zoveel mogelijk kopen en dat ze bij u terugkomen voor een volgende aankoop. Dat zijn vier ogenschijnlijk eenvoudige wensen. In de praktijk zijn dit echter ook de wensen van al uw concullega's. 

Optimalisatie

De vraag is hoe uw shop beter kan scoren dan de concurrentie. Hier is het opnieuw tijd om een expert te betrekken. Bij Indie Group beschikken we over een toolbox met 72 verschillende onderdelen om het succes van uw webshop te optimaliseren. Omdat we weten dat het onmogelijk is om alles tegelijk te doen, hebben we een methode uitgewerkt waarbij we structureel stappen vooruit zetten. De uitvoering ligt bij onze online marketeers die samenwerken met de klant. Voor de optimalisatie van uw webshop hebben we verschillende online marketing formules uitgewerkt, waarmee u maand na maand vooruitgang zal boeken.

Voor wie?

Voor iedereen met e-commerce ambities. Wij willen iedereen helpen om een succesverhaal uit te bouwen..