Over Detremmerie

Detremmerie is een toonaangevende Belgische fabrikant van badkamermeubelen. Dit familiebedrijf van de derde generatie weet zich te onderscheiden op het vlak van kwaliteit, service en design. Het aanbod omvat echt alles om je badkamer geheel volgens je gewenste stijl, comfort en functionaliteit in te richten. De inventieve ontwerpen, budgetvriendelijke prijszetting, kwalitatieve materialen en verfijnde afwerking maken van Detremmerie een geliefde partner en leverancier van 424 badkamerzaken in de Benelux.

No Limit

Het No Limit-gamma van Detremmerie biedt de klant de kans om zijn badkamer geheel naar zijn wensen in te richten. Het omvat kasten, wastafels, spiegels, spiegelkasten, baden, toiletten, douchecabines en zoveel meer. De producten zijn onderling vlot combineerbaar en maken een vergevorderde personalisatie mogelijk: hou je van een kast met grepen of verkies je eerder greeploos? Verkies je een effen kast of kan een uitvoering met motief je bekoren? Met het assortiment van Detremmerie hoef je geen compromissen te sluiten!

Uitdaging

Het No-Limit assortiment groeit en evolueert voortdurend, wat resulteert in een totaal van meer dan 180.000 referenties (februari 2017). Die kunnen uiteraard onmogelijk allemaal fysiek in de toonzalen gepresenteerd worden. Detremmerie zocht een manier om het volledige gamma te visualiseren, waarbij  de klant in de toonzaal zijn droombadkamer van A tot Z kan samenstellen. Indie Group ging als partner deze uitdaging aan.

Oplossing

Hoogste gebruiksgemak

Indie Group ontwikkelde een krachtige configurator die het aanbod van meer dan 180.000 referenties stroomlijnt. De klant combineert samen met de showroomverkoper de verschillende badkamercomponenten naar hartenlust. In een vingerknip verschijnt de badkamer van je dromen op het scherm. Al even vlot kunnen componenten worden toegevoegd of aangepast. De configurator oogt bijzonder fraai en onderscheidt zich op het vlak van gebruiksgemak en flexibiliteit. Het kiezen, kijken en vergelijken gebeurt uitermate vlot, op basis van handige parameters als stijl, afmetingen en materiaal. Kortom, een ervaring die door de klant en toonzaaladviseur als uiterst aangenaam worden ervaren.

Schaalbaarheid en integratie

De bediening mag dan wel uiterst eenvoudig verlopen, achter de configurator gaat solide technologie op maat schuil. De applicatie is schaalbaar, wat betekent dat het team van Detremmerie zelf uitbreidingen of aanpassingen in het productgamma naar de configurator kan vertalen. Indie Group zorgt ook voor een integratie met het ERP- (Enterprise Resource Planning) en PIM- (Product Information Management) systeem van Detremmerie. Informatie stroomt op die manier vlot door van de showroom, naar de productieafdeling, het voorraadbeheer en de facturatie. Wanneer de showroomadviseur het order van een badkamerconfiguratie bevestigt, worden de artikelnummers automatisch doorgestuurd naar de fabricage-eenheid. De productie kan meteen starten en het montageschema voor de installateur wordt voorzien.

Verrijkende wisselwerking

Detremmerie lanceerde de badkamerconfigurator op Batibouw 2017,amper drie maanden na de eerste gesprekken tussen Indie Group en Detremmerie. Deze referentie onderstreept de persoonlijke aanpak, flexibiliteit en knowhow van Indie Group. Door samen met de klant mee te denken, ontstaan grensverleggende e-businessprojecten!

Op zoek naar een partner die met je meedenkt om jouw e-business plannen vorm te geven, uit te werken en/of te optimaliseren? Wil je weten hoe Indie Group een gepersonaliseerde configurator uitwerkt? Samen denken, samen uitvoeren en samen groeien. Dat is ons geheim.

Samenwerken?