CID LINES is een Belgisch bedrijf met internationale uitstraling, gevestigd te Ieper, dat al meer dan 25 jaar innovatieve oplossingen biedt voor alle hygiëneaspecten. Het bedrijf zocht een online partner die meedenkt om op lange termijn te bouwen, ondersteuning biedt, adviseert en uitvoert.

Uitdaging

Sinds de oprichting streeft CID LINES ernaar om een gevestigde waarde te zijn op het vlak van innovatieve hygiëneoplossingen. Om haar stakeholders online te informeren en overtuigen, was er nood aan een aangepast platform. Enkele eisen waren dat het platform moet kunnen mee evolueren met het bedrijf en dat specifieke productinformatie moet kunnen beschikbaar gesteld worden voor bepaalde doelgroepen. Daarenboven zocht het bedrijf aanvullende ondersteuning voor het opstellen van een online marketingstrategie en de uitvoering ervan.

Over CID LINES

CID LINES is een gespecialiseerde ontwikkelaar en leverancier van innovatieve hygiëneoplossingen voor de landbouwsector, de voedselverwerkende industrie en de transportsector. Het bedrijf biedt complete productassortimenten, totaaloplossingen en knowhow in combinatie met technisch advies. De oplossingen van CID LINES worden geëxporteerd naar meer dan 90 landen op vijf continenten.

Oplossing

Tijdens een kick-off meeting werden de verwachtingen, bedrijfsdoelstellingen en specifieke online doelstellingen grondig besproken. Samen kwamen we tot het besluit om een nieuwe bedrijfswebsite te ontwikkelen in Drupal 7. Het CMS-systeem Drupal voldeed het best aan de verwachtingen en eisen: er moet een grote hoeveelheid producten kunnen ingegeven worden, de website moet beschikbaar zijn in verschillende talen en afhankelijk van het subdomein (bv. .be, .de, .uk) moet aangepaste informatie kunnen getoond worden.

Aan de hand van wireframes, die samen werden opgesteld en afgestemd tot het gewenste resultaat werd bereikt, gingen onze developers aan de slag met de ontwikkeling van de website. Onze developers hebben ook een PIM-systeem opgezet en geïntegreerd in CID LINES. Een PIM organiseert, centraliseert, synchroniseert en laat verrijking van productinformatie toe.

Tot slot bieden onze marketing consultants de nodige begeleiding bij het gebruik van social media. Tot op vandaag begeleiden we het ganse proces: een passende social media strategie ontwikkelen en uitvoeren, content creëren via een content plan op maat, de verschillende kanalen beheren, onderhouden en de prestaties analyseren.

 

Op zoek naar een partner die met je meedenkt om jouw e-commerce plannen vorm te geven, uit te werken en/of te optimaliseren? Samen denken, samen uitvoeren en samen groeien. Dat is ons geheim.
 

Samenwerken?