Productinformatie efficiënt beheren

Steeds meer producten, meer kanalen en hogere verwachtingen ten aanzien van je productinformatie? Geraakt je productdata versnipperd doorheen de organisatie, en maakt dit het gebruik ervan omslachtig, onlogisch en vooral tijdrovend? Dan biedt een PIM oplossing soelaas.

PIM, een centrale spil in jouw organisatie

Productinformatie zoals beschrijvingen, afbeeldingen en prijzen wordt vaak opgeslagen op verschillende plaatsen, in diverse systemen en meerdere bestandstypes. Iedere organisatie die hierdoor worstelt met het beheren en/of ontsluiten van productinformatie, heeft baat bij het implementeren van een PIM-systeem (Product Information Management).

Een PIM oplossing helpt je bij het zuiveren en centraliseren van productinformatie, waarna je gegevens met één druk op de knop naar al je systemen, zoals je Magento webwinkel of ERP-systeem, kunnen worden uitgewisseld. Zo heb je altijd accurate en actuele informatie bij de producten en komen de gegevens altijd en overal met elkaar overeen.

Wanneer nood aan PIM?

  • Beschik je over een grote hoeveelheid producten?
  • Zijn nieuwe producten en productupdates dagelijkse kost?
  • Is er meertalige communicatie?
  • Zit je productinformatie verspreid over verschillende resources of departementen?
  • Wordt je productinformatie verspreid naar verschillende kanalen?

Als het antwoord 'ja' is op minstens één van deze vragen, dan is een PIM-systeem relevant voor jou. Verneem je hier graag meer over? Indie Group maakt graag de tijd om de mogelijkheden samen te bespreken.

Cases: CIDLINES, Musebooks, Pelckmans, Van Landschoot en Fiets!