Configurator

Jouw klanten de mogelijkheid bieden om producten te configureren naar hun wensen? Klanten zelf hun product laten samenstellen of producten laten personaliseren? Een configurator op maat helpt bij het online verkopen en samenstellen van complexe of op maat gemaakte producten en diensten. De uitdaging is om de juiste configurator te vinden voor de behoeften van jouw specifieke organisatie en klant. Graag gaan we samen aan de slag om jouw uitdagingen en behoeften in kaart te brengen en vervolgens de oplossing op maat te bouwen.

Personalisatie en efficiëntie

Ons team kan een configurator op maat ontwikkelen en integreren binnen een website, webshop of online platform. Deze applicatie maakt alle mogelijke opstellingen virtueel aanschouwelijk, ongeacht het aantal referenties. Bovendien is het belangrijk dat de configurator rekening houdt met de beslissingen van de gebruiker. Zo kunnen de keuzes over de productsamenstelling door consumenten invloed hebben op de prijs en de beschikbaarheid van bepaalde artikelen uit het gamma. Elke keuze die een consument kan maken, wordt vooraf samen bepaald.

Bovendien is het belangrijk dat de tool over een grote gebruiksvriendelijkheid en aantrekkelijk design beschikt. Daarnaast wordt, in functie van de toekomst, ook de schaalbaarheid van de applicatie in rekening genomen. Met oog op maximale efficiëntie kan ook de koppeling met het bestaande ERP- en PIM-systeem bekeken worden.

Het grote voordeel van een configurator is dat je gepersonaliseerde en samengestelde producten kan aanbieden zonder dat hier noodzakelijk een verkoper aan te pas komt. Doordat dit een geautomatiseerd proces is, wordt ook de kans op fouten kleiner. Waarom zou je geen configurator op maat overwegen zoals Detremmerie of Van Landschoot?